Nusret kimdir, kaç yaşındadır? Nasıl ünlü oldu? Nusret Gökçe'nin hayat hikayesi

Nusret kimdir, kaç yaşındadır? Nasıl ünlü oldu? Nusret Gökçe'nin hayat hikayesi

Nusret kimdir? Nasıl ünlü oldu? Bir anda Türkiye ve dünyanın gündemine giren et restorantı sahibi Nusret Gökçe kimdir, kaç yaşındadır? Milyonlarca insanın büyük bir merakla öğrenmek istediği Nusret ve hayatına dair ayrıntılar sizin için derledik. Sosyal medya üzerinden yayınladığı videolar ile dikkatleri üzerine çekmeye devam eden Nusret nerelidir? Detaylar haberimizde.

Nusret Gökçe kimdir, nerelidir? Mesleğe nerede başladı? Sosyal medya üzerinden yayınladığı videolar ve dünyaca ünlü yıldızlara yaptığı et servisi ile dikkat çeken restoranlar zinciri sahibi Nusret Gökçe ve meslek hayatının inceliklerini haberimizde bulabilirsiniz.

NUSRET GÖKÇE KİMDİR, KAÇ YAŞINDADIR? NASIL ÜNLÜ OLDU?

Nısret kimdir, nasıl ünlü oldu? Son günlerin en çok sorulan ve en çok merak edilen soruları bunlar. Nusret Gökçe, kendi ismiyle açmış olduğu restoranını dünyaca ünlü restoranlar zincirine taşımayı başardı. Peki, Nusret Gökçe kimdir? Türkiye'de ortaya çıkardığı restoran zincirini yurt dışına da taşımayı başaran Nusret, son günlerde sosyal medya üzerinden yayınladığı videolar ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Meslek hayatına Bostancı'daki kasaplar çarşısında başlayan Nusret, uzun bir süre kasp çıraklığı yapmıştır. Büyük bir kasap dükkanında 10 ustayla aynı anda çalışan Nusret, günde 18 saat aktif olarak çalışmıştır.

RONALDİNHO'NUN İLK DURAĞU NUSRET OLDU

NUSR-ET'İ NASIL KURDU?

Bu işi kendi yapmak istediği halde kendi yerini açacak kadar parası yoktu ve eski dostu olan Mithat Erdem ile birlikte ortak bir dükkan açarak ilk adımı atmıştır. İstenilenden de hızlı büyüyen Nusret çok kısa bir sürede iş için yatırdığı parayı çıkardıklarını söylemiştir. Dükkan zincirleri kuran Nusret yalnızca Türkiye’de değil dünyanın değişik yerlerinde kasap ve restoran dükkanı iş yapmaktadır. Nusret Gökçe için bir dönüm noktası olan 2007 yılında İstinye Park’ta kasap ve restoran işinde çalıştığı yıllardır. Nusret kasaplık işinde kendini geliştirmek için Amerika, Japonya gibi birçok dış ülkeye giderek bu mesleğin oralarda nasıl olduğuna kendi gözleri ile bakmıştır.

17-02/06/nusret_gokce_kimdir_aslen_nerelidir_1485250650_8286.jpg

Birçok Yabancı ülkelere giden Nusret bu işi kafasına koymuştur ve yabancı dili olmadığı halde oralara giderek bu işin pratikliğini sağlamıştır. Son maaşı ve 9 bin lira gibi bir parayı bankadan kredi çekerek gittiği Arjantin’de 3 ay kalarak kasapları, restoranları ve çiftlikleri gezerek bilgi edinmiştir. Memleketimize döndüğünde maaşlı işine devam etmiştir. Edindiği iş deneyimlerini Türkiye’de uygulamaya kafasında kurgulayan Nusret neler yapacağını kafasında netleştirmiştir. O zamanlar çalıştığı restoran da edindiği birçok deneyimi uygulamaya başlamıştır. Nusret bununla yetinmeyip 2010 yılında Amerika’ya gitmiştir. Oraya giderek Amerika’nın en meşhur dört restoranında ücret almadan çalıştığını da söylemektedir. Yeniden Türkiye’ye geri döndüğünde maaşlı işinden de olmuştur lakin amacı zaten kendi dükkanını kurmaktır. 

17-02/06/nusret-et-tutkusu-s-600x387jpg-728x728.jpg

NUSRET GÖKÇE'NİN BAŞARI ÖYKÜSÜ 

Kim olduğundan, nereden geldiğinden bahseder misin biraz?

1983'te Erzurum'da doğdum. Bir maden işçisinin 5 çocuğundan biriyim... Daha 2 yaşındayken Erzurum'dan Darıca'ya taşındık ailece. İşi sebebiyle ancak 4-5 haftada bir gün görebildim babamı. Sadece en küçük kardeşim lise mezunu, onun dışında hiçbirimiz okuyamadık maddi sebeplerden dolayı. Darıca Faik Şahenk Ortaokulu'nu altınca sınıfta terk etmek zorunda kaldım.

Meslek hayatın nasıl başladı?

Bostancı kasaplar çarşısında, kasap çırağı olarak başladım. Aynı anda 10 ustayla bir dakika boş durmadan çalıştım. Hiç senelik izin yapmadım, mesai gözetmedim. Günde 18 saat aktiftim.

NUSRET EFSANESİ DÜNYADA ESMEYE DEVAM EDİYOR

Kırılma noktası neydi?

2007'de İstinye Park'ta kasap-restoran konsepti hizmete başladı. Bu oluşum beni heyecanlandırdı. 2008-2009'da 'bu iş dünyada nasıl acaba?' dedim. Arjantin, Amerika ve Japonya en iyisi oralara gitmeliydim.

Yabancı dil yok, bilgi yok, nasıl cesaret ettin?

Fransız bir müşterim aracı oldu, son maaşım ve kredi kartından çektiğim 7 bin TL ile 2009 yılında Arjantin'e gittim. Üç ay boyunca çiftliklerde, kasaplarda, restoranlarda gezdim.

Türkiye'ye dönünce ne yaptın?

Maaşlı işime devam ettim. Çalıştığım kurumda tüm öğrendiklerimi sergilemeye başladım. 'Lokum'u ilk ben yaptım. 'Ceviz'i, 'Kafes'i ilk bende yedi insanlar. Gittim geldim, sanki etin kimyası değişti. 2010'da Amerika'ydı hedefim. Vize başvurusunda bulundum ama hesabımda para yok, üstüme kayıtlı evim, mülküm yok, evli değilim. 4 kez reddedildim. Arjantin sonrası birkaç kez gazete ve dergide çıkmıştım. Görevliye onları okuttum, 3 aylık vize verdi. ABD'de yaptığım menü New York Times'da yayınlandı. New York'un en önde gelen dört restoranında para almadan, kaçak çalıştım.

17-02/06/s-1142f49912db9f2dbbe6277a700af137d24a3ef1.jpg

SANA PARA SAYMA MAKİNESİ ALACAĞIM

Türkiye'ye döndüğünde seni bekleyen bir işin yoktu...

Zaten niyetim kendi yerimi açmaktı. Çok teklif geldi. Mithat Erdem, eski bir dostumdu. Ben emeğimi koydum, o parayı. İsim ne olacak dedi, bir kağıda Nusret yazdım, 'et' kısmını ayırdım. 'Parayı ver, kısa süre sonra sana bir para sayma makinesi alacağım, para sayacaksın' dedim. 5-6 ay sonra tüm yatırım çıkmıştı. Payıma düşeni ödemiştim.

Nasıl bir his başarmak?

İlk dükkanımda her akşam kapının karşısına geçer adımın yazdığı tabelayı seyrederdim. Dua edip, şükrederdim. Hala da şükrederim.

Sonra Doğuş Grubu'yla bir ortaklık yaptın ve 'Şampiyonlar Ligi'ne girdin. Nasıl gerçekleşti?

2009 yılında şimdi D.Ream şirketinin CEO'su olan Levent Veziroğlu "Nusret çok iyi şeyler olacak" demişti. Geçen yıl da Doğuş Grubu'yla imzayı attık.

Nasıl değişiklikler oldu hayatında?

RONALDİNHO DA NUSRET'E UĞRADI

Eskiden 1.800 lira maaşlı bir çalışandım şimdi adım altında 400 çalışanımız var. Şu an güzel bir noktadayım ve hala yükselmek için çalışıyorum. Yurtdışından jetleriyle yemek yemeye gelen müşterilerimiz var, bu büyük mutluluk.

17-02/06/screenshot_6-1486382531.png

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'a gelen Brezilyalı futbolcu Ronaldinho'nun önceki akşam ilk durağı ünlü kebapçı Nusret oldu. Türkiye’ye transferi hakkında da konuşan yıldız futbolcu, ''Beşiktaş’a gelecektim ama şartlar yerine gelmedi'' dedi.
Ayağının tozuyla Etiler'de bulunan ünlü kebapçı Nusret'e giden Ronaldinho, kendine has eti tuzlama hareketiyle fenomen haline gelen işletmeci Nusret Gökçe'nin mekanında ziyafet çekti.

36 yaşındaki futbolcu, Türkiye'ye gelme nedeninin okul açmak için olduğunu söyledi.

BEŞİKTAŞ'A GELECEKTİM

Türkiye’den hangi futbolcuları tanıyorsunuz? sorusuna ünlü yıldız, ''Rüştü Reçber çok iyi arkadaşımdır. Arda Turan’ı da biliyorum'' yanıtını verdi.

Ronaldinho, bir dönem gündeme gelen Türkiye’ye transferi hakkında da şöyle konuştu: Beşiktaş’a gelecektim ama şartlar yerine gelmedi.

Nusret kimdir? Nasıl ünlü oldu? Bir anda Türkiye ve dünyanın gündemine giren et restorantı sahibi Nusret Gökçe kimdir, kaç yaşındadır? Milyonlarca insanın büyük bir merakla öğrenmek istediği Nusret ve hayatına dair ayrıntılar sizin için derledik. Sosyal medya üzerinden yayınladığı videolar ile dikkatleri üzerine çekmeye devam eden Nusret nerelidir? Detaylar haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN