Okullar ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitim olacak mı? Bakan Selçuk son noktayı koydu

Okullar ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitim olacak mı? Bakan Selçuk son noktayı koydu

Ara tatilde olan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, yüz yüze eğitime başlayacakları tarihi heyecanla beklerken, köy okullarının 15 Şubat 2021'de açılmasına karar verildi. Diğer kademedeki okullar ise 1 Mart 2021'de kapılarını öğrencilere açacak. İsteyen öğrenciler, uzaktan eğitime devam edebilecek ve okulda 'yok' sayılmayacak.

Koronavirüs (kovid-19) salgın hastalığı nedeniyle geçen yıldan beri uzaktan eğitim gören öğrenciler, 'yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak' merakla bekliyor. Bakanlar Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, eğitim-öğretim sezonunun ikinci yarısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, köy okullarının 15 Şubat 2021'de eğitim öğretimin başlayacağını belirterek, "8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim-öğretimin 1 Mart'ta başlaması için hazırlıklara başlanacak. Okulların açıldığı köylerde vaka artışı yaşanması halinde eğitim öğretime yeniden ara verilebilecek" dedi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM YAPILACAK MI?

Yüz yüze eğitimin yol haritasını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "1 Mart 2021 Pazartesi günü ilkokullarımızın tüm sınıf düzeyiyle açılması kararını aldık. İlkokul öğrencilerimiz eğitimlerine yine seyreltilmiş şekilde, haftanın 2 günü devam edecekler. Özel gereksinimli öğrenciler için de özel eğitim okullarımız ve sınıflarımız eğitim vermeye başlayacak" diye konuştu.

LİSELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Bakan Selçuk, 1 Mart 2021 tarihinde okullarımız sınav döneminde olan 8. ve 12. sınıf öğrencilerimiz için de kapılarını açacak. Onların verimli bir şekilde sınavlara hazırlık yapmaları ve öğretmenleriyle bire bir çalışmaları çok önemli. Bu nedenle öğrencilerimiz eğitimlerine 1 Mart'ta tam zamanlı olarak başlayacak ve Bilim Kurulu'nun öngördüğü şartlar çerçevesinde sınıflarda yerlerini alacaklar" dedi.

İSTEYEN ÖĞRENCİLER UZAKTAN EĞİTİME DEVAM EDEBİLECEK

Devamsızlıkla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, "Öğrencilerimizin okullarımızda yüz yüze eğitime katılımları geçen dönem de olduğu gibi yine velilerimizin kararına bağlı olacaktır. Çocuklarını yüz yüze eğitime göndermek istemeyen veliler, bir dilekçe ile çocuklarının uzaktan eğitime devam etmesini isteyebilecek. Bu durumda çocuklarımız elbette devamsız sayılmayacak" ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN