Onun da primi kriz oldu!

Onun da primi kriz oldu!

Milli Takım’dan sonra ‘milli hakem’ Cüneyt Çakır’ın da primi polemik konusu oldu... EURO 2016’da üç maç yöneten Çakır’ın 50 bin dolar prim alacağı iddiası ortalığı karıştırdı.

[Karar]

EURO 2016’da üç maç yöneten Cüneyt Çakır’ın performansı kadar, aldığı para da tartışılmaya başlandı. Eski hakem Erman Toroğlu köşesinde Cüneyt Çakır’ın ağzından; ‘EURO 2016’da düdük çaldım bana da 50 bin dolar vermeniz gerekir’ sözlerini köşesine taşırken, bu iddiaya yanıt, aynı zamanda TFF Başkanı olan Yıldırım Demiören’in gazetesi Vatan’ın spor müdürü olan İbrahim Seten’den geldi. Seten, halihazırda TFF’nin profesyonel bir hakemi olan Çakır’ın sözleşmesi gereği EURO 2016 primi olarak 50 bin TL alacağını belirtti.

Eski hakem ve futbol yorumcusu Murat Fevzi Tanırlı ise Çakır’ın 50 bin dolara tenezzül etmeyeceğini, bazı futbolcular gibi yüzsüzlük yapacak biri olmadığını ifade etti. Tanırlı, “Hakemler her zaman federasyonlar için üvey evlat olmuştur. Cüneyt Çakır bazı futbolcular gibi yüzsüzlük yapacak biri değil. Bildiğim kadarıyla da Cüneyt EURO 2016 öncesi TFF’den para almadı” dedi.

16-07/12/resimid_3480532.jpg

Yorumcu Erman Toroğlu’nu da eleştiren Tanırlı “Eski hakemler kendi başarılarını aşan insanlar olduğu zaman, ortalığı nasıl karıştıracakları konusunda farklı noktalar düşünmeye başladılar” diye konuştu.

GELİRİ 1 MİLYON TL

Cüneyt Çakır’ın resmen açıklanmasa da ayda yaklaşık 30 bin TL maaş aldığı biliniyor. Maç başına ayrıca yaklaşık 6 bin TL alan tecrübeli hakeme Şampiyonlar Ligi’nde düdük çaldığı her müsabaka için 10 bin TL ödeniyor. Özel turnuvalara ve yabancı ülkelerden gelen tek maçlık özel davetlere de giden Çakır’ın yıllık geliri 1 milyon TL’ye yaklaşıyor. Çakır, EURO 2016’da üç maç yöneterek üç aylık gelirini tek seferde kazanmış olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN