Op. Dr. Şeyda Atabay: Gözünüzün önünde uçuşan siyah noktalar, sinekler görüyorsanız dikkat edin

Op. Dr. Şeyda Atabay: Gözünüzün önünde uçuşan siyah noktalar, sinekler görüyorsanız dikkat edin

Gözünüzün önünde uçuşan siyah noktalar, sinekler görüyorsanız dikkat! Göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, bunun vitre dejenerasyon olduğunu söyledi.

Gözün arka tarafında bulunan göz içi sıvısının vitre olarak adlandırıldığını belirten Atabay “Bu vitre sıvısı göz retina tabakasına genelde yapışıktır. Zamanla retinadan ayrılarak yoğunlaşmalar meydana getirir. Bu durumda boşlukta hareket eden ve göz hareketleriyle yer değiştiren gri siyah cisimler olarak fark edilmeye sebep olmaktadır. Bazen ise bu sıvı retina tabakasından ayrılma durumunda ışık çakmaları, flaşlar oluşturur. Bu, retina tabakasındaki yırtılmalar Retina Dekolmanı olarak adlandırılmaktadır. Ve görmeyi ileri derecede bozabilen önemli sonuçlar doğurmaktadır. Benzer rahatsızlıkları olan hastalarımızın özellikle ışık çakmaları varlığında hemen doktora başvurmalarını öneriyor” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN