Minik yazarlar son ustanın yanında

Minik yazarlar son ustanın yanında

Ünye Belediyesi ve Kent Konseyi bünyesinde "Genç Yazarlarla Ünye Öykü ve Masalları Projesi” kapsamında öğrenciler bu defa Ünye’nin son çömlekçi ustasını ziyaret ettiler

Ünye’nin tarihî ve yaşayan tek çömlekçi ustası Salih Karaduman’ı ziyaret edip yaptığı göz nuru el emeği çömlekler ve anlattığı anılarla çocuk yazarların gönlüne taht kurdu diyen proje sorumlusu ve eğitmeni Erdal Kara, "2017 yılı Şubat ayında başladığımız projede öğrencilerimize, Ünye’nin tarihi değeri haline gelmiş kişileri ve kültürel değer, ürün, simgeleri tanıtıp öykü ve masallarını yazıyoruz. Hem yazar yetiştirip hem de Ünye’nin tanınmasına katkı sunuyoruz. Yaptığımız bu çalışmaları Aralık ayı sonunda Kent konseyine sunup kitaplaştıracağız” dedi.Öğrenciler çömlek ustası Salih Karaduman’la birlikte çamurları kendilerine has çömlekler yaparak güzel bir anı yakalamış oldular.

ORDU/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN