Özbekistan'da akılalmaz olay: Bir gecede 3607 gözaltı

Özbekistan'da akılalmaz olay: Bir gecede 3607 gözaltı

Özbekistan'ın Urgench kentinde, bir gecede 3706 kişi sokaklarda 'amaçsızca' yürüdükleri için gözaltına alındı.

Habertürk'te yer alan habere göre, Özbekistan'ın batısındaki Urgench kentinde yaşayan Marim Matkarimov, biraz kilo vermek için gece yürüyüşüne çıkmıştı ancak geceyi bir gözaltı merkezinde geçirdi.

Üstelik Matkarimov, gözaltı merkezinde yalnız değildi. Çünkü Özbekistan polisi, 26 Ağustos'u 27 Ağustos'a bağlayan gece, 3706 kişiyi sokaklarda amaçsızca dolaştıkları için gözaltına aldı.

Gözaltına alınan kişi sayısı ve gözaltı gerekçesi Khorezm bölgesinin emniyet müdürlüğü tarafından yayınlandı. Açıklamada, gözaltına alınanlardan bazılarına ceza kesildiği, bazılarının ise uyarıldığı belirtildi.

Konuyla ilgili konuşan polis sözcüsü Zokir Ismoilov, gözaltıların hangi kanuni gerekçeyle yapıldığı söylemeyi reddetti ancak "İyi insanlar geceleri sokakta yürümez" ifadelerini kullandı.

AVUKATTAN AÇIKLAMA GELDİ

Gözaltılarla ilgili konuşan bir Özbek avukat ise, "Eğer gece sokağa çıkma yasağı ilan edilmediyse, amaçsızca yürümek hiçbir yasaya aykırı değil" ifadelerini kullandı.

Özbekistan'da herhangi bir sokağa çıkma yasağı uygulaması bulunmamasına karşın, 1 Eylül'de yapılan Bağımsızlık Günü kutlamaları nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alınmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN