Özel meslek liselerine 9 yeni teşvik bölümü

Özel meslek liselerine 9 yeni teşvik bölümü

Özel meslek liseleri için yeni teşvik alanları belirlendi. Milli Eğitim Bakanlığı yeni alanları; raylı sistemler, metalurji, seramik ve cam, inşaat, kuyumculuk, tasarım, gemi yapımı, uçak bakım ve bilişim teknolojileri olarak tespit etti. 9 yeni alanın daha sisteme eklemesiyle teşvik verilen özel mesleki bölüm sayısı 26’ya yükseldi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB),  eğitim öğretim desteği verilecek yeni özel meslek lisesi alanları; raylı sistemler, metalurji, seramik ve cam, inşaat, kuyumculuk, tasarım, gemi yapımı, uçak bakım ve bilişim teknolojileri olarak belirlendi. Konuyla ilgili MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu açıklamalarda bulundu.

2012-2013 öğretim yılından bu yana Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) içinde açılan özel mesleki ve teknik eğitim okullarında öğrenim gören öğrencilere verilen desteğin 2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren OSB dışında açılacak özel mesleki ve teknik eğitim okullarına da verilmeye başlandığını belirten Şamlıoğlu, geçen 4 yılda toplam 148 bin 989 lira eğitim ve öğretim desteği ödemesi yapıldığını kaydetti.

OSB içinde ve dışında açılan meslek liselerinde 23 bin 100 öğrencinin öğrenim gördüğüne ifade den Şamlıoğlu “Verilen bu maddi desteğin ve mevcut olumlu gidişatın yanı sıra ‘Daha fazla neler yapabiliriz?’ üzerine de çalışıyoruz” dedi.

Mevcut alanların standartlarının revizesi ve yeni alanların destek kapsamına alınmasıyla ilgili bakanlık yetkililerinin, özel mesleki ve teknik eğitim okullarının idarecileri ve Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER) yöneticileriyle bir araya gelerek yürüttükleri çalışmalar sonucunda 9 yeni alanın daha eklediğini belirten Şamlıoğlu “Yatırımcıların ve sektörün talebi doğrultusunda belirlenen bu alanların, özel mesleki ve teknik eğitim okullarımızı daha da güçlendirmesi ve nitelikli iş gücüne katma değer sağlaması ortak temennimizdir” diye konuştu.

İLK BİYOMEDİKAL CİHAZ LİSESİ SAMSUN’DA AÇILACAK

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Türkiye’nin ilk Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Samsun’da açılacağını söyledi. Esen “12 derslikle 2 atölye ve 3 laboratuvardan oluşmak üzere Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 2017-18 eğitim öğretim yılında eğitim öğretime açılması planlanıyor. Bünyesinde 38 işletmeyle oluşturulan Medikal Sanayi İnovasyon Kümesi Derneği (MEDİKÜM) ile yapılan protokolle açılacak olan okul ile tıbbi cihazlar sektöründe ara elaman ve kalifiye eleman ihtiyaçları giderilecek” dedi.

ÜNİVERSİTELERİN KALİTE HARİTALARI ÇİZİLECEK

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bünyesinde oluşturulan Yükseköğretim Kalite Kurulu, Türkiye’deki 181 üniversite ve meslek yüksekokulunun iç değerlendirme raporunu tamamladıktan sonra dış değerlendirme raporu hazırlamak için de çalışma başlattı. Yönetmelik gereği 5 yıl içinde en az bir defa dış değerlendirme raporu hazırlanacak. Değerlendirmeye tabi tutulan yükseköğretim kurumları, bu raporlarla kendilerine ayna tutabilecekler. Yükseköğretim Kalite Kurulunun kurumsal dış değerlendirme sürecindeki amacı, üniversitelere rehberlik yaparak güçlü, gelişmeye açık yönlerini belirlemek, üniversitelerin fotoğraflarını çekmek ve onları haritalandırmak olacak.     

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN