‘Palto’nun altındaki bilmece

‘Palto’nun altındaki bilmece

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson ile Rus mevkidaşı Lavrov’un buluşmasına palto polemiği damga vurdu. Johnson, Lavrov’a duyduğu ‘güveni’ “Ona paltomu teslim ettim” sözleriyle belirtti. Lavrov “İçinde bir şey yoktu” deyince de cevabı yapıştırdı: “Demek ceplerini yokladın.”

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Moskova’da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’a konuk oldu. İki ülke arasındaki bozuk ilişkiler, bakanların düzenlediği ortak basın toplantısına da yansıdı. İlk polemik, Haziran 2016’da düzenlenen Brexit referandumun hakkındaydı. Lavrov, “Bizim Batı ülkelerindeki siyasi süreç ve seçimlere müdahale ettiğimiz söyleniyor. Ama hiç kimse lütfedip kanıt sunma gereğini görmüyor. Az önce Boris, bu arada ben ona artık Boris değil Rusça’daki gibi Baris diyeceğim, AB’den ayrılma referandumunda bizim rolümüzün olmadığını kabul etti” dedi. Bunun üzerine araya giren Johnson, “Sayın Lavrov, Rus müdahalesi konusunda söylediklerimi çarpıtıyor. Ben İngiltere’deki referanduma müdahale etmediniz demedim. Müdahaleniz başarılı olmadı dedim. Laflarımı lütfen çarpıtmayın” diye konuştu.

Ardından palto polemiği geldi. Johnson, mevkidaşına çok güvendiğini söyledi, buna örnek olarak da esprili bir şekilde “Ben heyetimle Lavrov ile görüşmek için geldiğimde, paltomu ceplerinde ne var ne yok kendisine teslim ettim. Güvenli ellerde olduğunu düşünerek...” dedi. Lavrov buna cevaben “Paltonun ceplerinde zaten bir şey yoktu. Abartıyorsun” deyince Johnson, önce gülümsedi, sonra “Demek paltomun ceplerini yoklamışsın” dedi.

İki bakan, görüşmede ülkeleri arasındaki ilişkinin iyi durumda olmadığını kabul etti. Sergey Lavrov, “İlişkilerimizin bugünkü seviyesinin tatmin edici olmadığını kabul ediyoruz. Aramızda devam eden sorunlar bizleri olumsuz etkiliyor. Ancak bence her iki taraf da bu sorunların üstesinden gelmek için yollar bulmak istiyor” değerlendirmesinde bulunurken, Boris Johnson ise “Rusya ile özellikle Ukrayna, Balkanlar ve Çeçenistan’daki insan haklarına yönelik gelişmelerde çok farklı düşünüyoruz. Ancak bu soruları istişare ederek daha iyi bir noktaya getirebileceğimize yönelik inancımız tam” diye konuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN