Pantheon nerededir? Kim Milyoner Olmak İster soru ve cevapları

Pantheon nerededir? Kim Milyoner Olmak İster soru ve cevapları

Pantheon nerede yer alıyor herkes bugün bunu merak ediyor. Kim Milyoner Olmak İster yarışma programının 27 Şubat tarihinde yayınlanan bölümünde bir soru soruldu. Bu soruda "Pantheon adlı yapıda yer alıp 1960lardan beri çalışmayan ve 2005-2006 yılları arasında bir grubun yasal olmayan gece ziyaretleriyle tamir edilen saat hangi şehirdedir?" soruldu. Bu soruya cevap veremeyen seyirci büyük merak uyandırdı ve herkes Pantheon nerede sorusunu sorulmasına neden oldu. İşte Pantheon hakkında bilinmeyen bütün gerçekler haberimizde yer alıyor.

Pantheon nerede sorusu en çok merak edilen konu oldu. Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışma programında sorulan "Pantheon adlı yapıda yer alıp 1960lardan beri çalışmayan ve 2005-2006 yılları arasında bir grubun yasal olmayan gece ziyaretleriyle tamir edilen saat hangi şehirdedir?" sorusu gündem oldu. Biz de haberimizde Pantheon nerede bunu derledk ve sizler için bu tarihi yapı hakkında bilgileri sizler için derledik. 

 PANTHEON TARİHİ

Panteon (Latince: Pantheon, Yunanca: Πάνθεον "tüm tanrıların tapınağı" anlamına gelir), ilk olarak Antik Roma'nın tüm tanrıları için tapınak olarak inşa edilmiş bir yapıdır. Panteon kavramı bugün içinde meşhur kimselerin gömülü olduğu anıtlar için kullanılır. Tüm Roma yapıları içinde en iyi korunmuş olanı ve muhtemelen de dünyada döneminin en iyi korunmuş binasıdır. Tarih boyunca hep kullanılmıştır. Günümüze kalan binanın tasarımı genellikle Trajan'ın mimarı Şamlı Apollodorus'a atfedilir ancak imparator Hadrianus veya onun mimarlarına ait olması muhtemeldir. 7. yüzyıldan bu yana kilise olarak kullanılan Panteon Roma'daki en eski beton kubbeli binadır. Tepesinde daire biçiminde boşluk vardır. İlk başta içerisinde pagan tanrı heykelleri varken, kilise tarafından bu heykeller yok edilmiş, Pantheon da bir Katolik kilisesi haline getirilmiştir. Bu kubbenin çapı 43 metredir. Tavanında oculus (göz) adı verilen 9 ft. (2,7 m) bir açıklık vardır, yağmur girmediğine dair bir inanış olsa da bu doğru değildir. Bu kadar geniş çaplı bir kubbenin betondan yapılması da o günün teknolojisiyle hala bir soru işaretidir.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN