Paralel’in gizli üssü Pinhan’a kayyum

Paralel’in gizli üssü Pinhan’a kayyum

Paralel Yapı’nın gizli toplantılarını gerçekleştirdiği, gayri resmi harcama ve para transferlerine ait kayıtlarının tutulduğu Pinhan Restaurant ile 3 şirkete kayyum atandı. 2 yıl önce 3 bin 500 kişilik isim listesi ile suç belgelerinin ele geçirildiği mekanın sahipleri ise firarda.

[Karar]

KENAN BUTAKIN – İSTANBUL

İstanbul, Konya ve Kırklareli’de Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik geçen ay yapılan operasyonlarla, örgütün finans ayağına büyük bir darbe vuruldu. 7 şirket ve İstanbul’da Vifak Sanayici ve İş Adamları Derneği’nde aramalar yapıldı, 36 kişi gözaltına alındı. Himmet adı altında toplanan 18 milyon doların Arap ülkelerine aktarıldığı ortaya çıktı. Operasyonun delilleri ise 2 yıl önce İstanbul Maltepe’deki Pinhan Restaurant’ta ele geçirilen 3 bin 500 kişilik bir isim listesi, makbuzlar ve para transferlerini gösteren belgeler oldu.

PİNHAN İLE BİRLİKTE 3 ŞİRKETE KAYYUM

Şüphelilerin ABD’ye çok sayıda giriş ve çıkış kayıtlarının olduğu belirlenirken, yüklü miktarlarda parayı da yurtdışına çıkardıkları tespit edildi. Dün ise Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla Pinhan Restaurant ve yine yapıya bağlı Birim Gayrimenkul ve İnşaat, Birim Sigorta ve Herkül Dış Ticaret ve Pazarlama şirketlerine el koyma kararı verilerek kayyum atandı. Restaurant sahipleri Ahmet Çelik, Hızır Güngör ve Vedat Köprücü ise firarda.

PİNHAN'A KAYYUM ATANDI

KAYNAK HOLDİNG'İN 9 ŞİRKETİNE EL KONULDU

Öte taraftan Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı doğrultusunda, Kaynak Holding'e ait 9 şirkete daha kayyum atandı. Bu doğrultuda, Bakırköy'deki Zambak Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Gaziosmanpaşa'daki Fetih Öğretim İşletmeleri AŞ, Büyükçekmece'deki İttifak Eğitim Hizmetleri AŞ, Maltepe'deki Hamle Oto Kiralama Danışmanlık ve Güvenlik Ticaret AŞ, Kağıthane'deki Sarıyer Işık Eğitim Hizmetleri Ticaret AŞ, Ümraniye'deki Sözün Özü Basın Yayın Yazılım Reklam Eğitim Danışmanlık Hizmetleri AŞ ile Bahçelievler'deki şirketler Vifak Eğitim İşletmeleri AŞ, Söğüt Öğretim İşletmeleri AŞ, Okulun Eğitim İşletmeleri AŞ'ye kayyum atandı.

ŞİRKET BAŞINA ASGARİ ÜCRET MAAŞI

Kayyumların ise iş adamı İmran Okumuş, avukat Sezai Çiçek, bilişim uzmanı Hüseyin Yaşar, maliyeci Aytekin Karahan, basın ve halkla ilişkiler uzmanı Ertuğrul Erdoğan, vakıf ve dernek uzmanı İsmail Gülen ile vergi denetçisi Levent Küçük olduğu açıklandı. Kayyumlara ayrıca şirket başına asgari ücret oranında maaş ödenmesinin yapılması kararlaştırıldı. Kaynak Holding'e yönelik soruşturma kapsamında bugüne kadar kayyum ataması yapılan şirket sayısı da 81'e yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN