Paris'te göstericiler polis şiddetine karşı sokağa çıktı

Paris'te göstericiler polis şiddetine karşı sokağa çıktı

Pek çok kez ölümlü şiddet vakalarıyla gündeme gelen Paris polisi bu sefer de cinsel saldırı suçu nedeniyle protestoların hedefi oldu.

Fransa'nın başkenti Paris'in banliyölerinden Bobigny'de Cumartesi öğleden sonra polis şiddetine karşı gösteri düzenlendi. 

Bobigny Mahkemesi önünde toplanan 2 bin kişi, geçtiğimiz hafta bir polisin Theo L. adlı 22 yaşındaki bir gence yönelik copla gerçekleştirdiği cinsel saldırıyı protesto etti. 

"POLİS TECAVÜZ EDİYOR"

Göstericiler 'Theo'ya adalet', 'Polis tecavüz ediyor', 'Polis masumları öldürüyor' pankartları taşırken, akşam saatlerinde göstericiler ile polis arasında çatışma çıktı. Sputnik'te yer alan habere göre bazı göstericiler, RTL radyosuna ait bir aracı ve bir kamyoneti yaktı. 

Theo isimli 22 yaşındaki gencin 60 gün iş göremez raporu aldığı saldırıya ilişkin 4 polisin açığa alınmış, polislerden biri hakkında "cinsel saldırı", diğerleri için ise "kasti şiddet" suçundan soruşturma başlatılmıştı. 

17-02/12/fjymhg.jpg

Cumhurbaşkanı François Hollande, Theo'yu tedavi gördüğü hastanede ziyaret ederek sorumluların hak ettikleri cezaya çarptırılacağını açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN