Pentagon sözcüsü: YPG'ye desteğe devam ediyoruz

Pentagon sözcüsü: YPG'ye desteğe devam ediyoruz

Son dakika haber! Pentagon Sözcüsü: "Suriye politikamız değişmedi. Koalisyon ortaklarımızla birlikte DEAŞ'ı yenilgiye uğratmak için Suriye ve Irak'ta ortaklarımızı eğitmeye ve donatmaya devam ediyoruz" dedi.

Pentagon, günlük basın brifinginde, ABD'nin Suriye politikasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Toplantının başında yapılan Pentagon'un konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bildiğiniz gibi bizim misyonumuzda bir değişiklik yok. Koalisyon olarak IŞİD’i bölgeden tamamen temizleme hedefimizin arkasındayız. Bu hedefimize ulaşmak için Irak ve Suriye’de ortaklarımızı eğitmeye, ekipman desteği vermeye ve danışmanlık etmeye devam ediyoruz”

Pentagon'daki günlü basın brifingine telekonferans yöntemiyle katılan DEAŞ’e karşı koalisyon güçlerinin basın sözcüsü Albay Ryan Dillon, ABD’nin bölgeye yönelik politikasında bir değişiklik olmadığını bildirdi.

ABD'nin Irak, Suriye sınırı başta olmak üzere bölgedeki güçleri eğitmeye ve güçlendirmeye devam ettiğini bildiren Dillon, DEAŞ’ın Irak ve Suriye sınırında ciddi bir varlığa halen sahip olduğunu vurguladı.

DAHA FAZLA GÜCE İHTİYAÇ VAR

Albay Dillon, bölgedeki güçlerin DEAŞ’tan temizlenen noktalarda güvenliği sağlamak üzere görev yaptığını belirtirken, bu noktada daha fazla güce ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Dillon, 2019 bütçesinde “Sınır Güvenlik Gücü” ile ilgili bir kalemin göründüğüne ilişkin bir soruya ise bu konuda bir bilgisi olmadığını verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN