Pentagon: Suriye'de güvenli bölge masada

Pentagon: Suriye'de güvenli bölge masada

ABD Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü Peter Cook, Suriye'nin kuzeyinde IŞİD'e karşı güvenli bölgeler kurulması konusunun masada olduğunu, ancak şu anda bir karara varılmadığını söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı, Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge kurulmasına dönük bir karar alınmadığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye ile koalisyon üyesi ülkelerin IŞİD'e karşı Suriye’nin kuzeyinde güvenli bir bölge ya da uçuşa yasak bölge kurulması konusunda fikri yakınlaşma olduğuna ilişkin açıklamasına, Pentagon Sözcüsü Peter Cook, "Bu konu müzakere masasında ve buna ilişkin bir karar alınmış değil" sözleriyle karşılık verdi.

Öte yandan Erdoğan, Türkiye'nin kendi başına ya da koalisyon üyesi ülkelerle Suriye'de IŞİD'e karşı önemli adımlar atacağını ve Kürt güçlerinin Fırat Nehri’nin batısına geçmesine seyirci kalmayacağını vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN