Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kara harekatı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kara harekatı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan G-20 zirvesinden önce IŞİD'le mücadele konusunda çarpıcı mesajlar verdi. Erdoğan, kara operasyonuna ilişkin soru üzerine "Obama ile 45 dakika salt bu konuyu konuştuk. Fırat'ın batısına kimse geçemez. Tampon bölge değil, arındırılmış bölgeyi konuşmamız lazım" dedi.

Antalya'da G-20 Liderler Zirvesi'nin hazırlıklarını inceleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, Türkiye'nin IŞİD'e yönelik kara operasyonu yapıp yapmayacağına ilişkin bir soru üzerine "DAİŞ başta olmak üzere tehdit oluşturan tüm terör örgütlerine karşı, Türkiye'nin atacağı adımlar var. Dün akşam Obama ile de 45 dakika süren görüşmemizde salt bu konuyu konuştuk. Çevredeki ülkelerin DAİŞ'i vuruyoruz diye sivilleri, Bayırbucak Türklerini vurması hoş karşılanmaz" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Liderlerle görüşmelerimiz olacak"

Liderlerle ikili görüşmelerimiz olacak. Oturumları yöneteceğim için ayrılmam mümkün değil. Boşluklarda görüşmelerimiz olacak. Liderlerin hassasiyetine teşekkür ediyorum. Arjantin'deki seçimler sebebiyle sadece Arjantin Cumhurbaşkanı gelemeyecek. 

"Obama'yla 45 dakika DAİŞ'i konuştuk"

Bizim şunu açık ve net ortaya koymamız lazım. DAİŞ başta olmak üzere tehdit oluşturan tüm terör örgütlerine karşı, Türkiye'nin atacağı adımlar var. İncirlik'te konuşlu uçaklar var. Gerekirse diğer üsleri de kullanma şansları olacak. Bu konuda kararlıyız. Dün akşam Obama ile de 45 dakika süren görüşmemizde salt bu konuyu konuştuk. Çevredeki ülkelerin DAİŞ'i vuruyoruz diye sivilleri, Bayırbucak Türklerini vurması hoş karşılanmaz.

"Tampon bölge söz konusu değil"

Tampon bölge olayını literatürden çıkaralım. Tampon bölge söz konusu değil. Uçuşa yasak ve terörden arındırılmış bölge olayı vardır. Bir de eğit-donat vardır. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor. Dost ülkeler de terörden arındırılmış bölge konusuna gelmeye başladı. Biz yaşadığımız için birçok şeyi tespit edebiliyoruz.

"Fırat'ın batısına kimse geçemez"

Fırat'ın batısına kimse geçemez. Bu konuda çok kararlıyız. Bu konuda hassasiyetimiz farklı bir şekilde devam edecektir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN