Pilot açığını biz kapatırız

Pilot açığını biz kapatırız

15 Temmuz darbe girişiminden sonra çok sayıda pilot açığa alındı. TSK’daki pilot açığı sivil şirketlerde çalışan 300 askeri harekete geçirdi. Ordudan ayrılmayı düşünen subaylar Başbakanlığa başvurarak “Bize görev verilsin” dedi.

KENAN BUTAKIN / ÖZEL AHBER

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından devam eden soruşturmalarda geçtiğimiz hafta 73 pilot daha gözaltına alındı. 15 Temmuz’un ardından da Hava Kuvvetlerindeki pilot sayısı 675’ten 371’e kadar düştü. TSK’da özel pilotluk eğitimi alıp, PPL ve ATPL gibi ticari lisanslarına sahip olan 300 muvazzaf, savaş pilotu olmak istedi. Bazıları Genelkurmay Başkanlığı’na başvurdu.

KARAR’ın edindiği bilgilere göre, izin günlerinde özel uçuş eğitim şirketlerinde eğitimini tamamlayan veya tamamlamak üzere toplam 300 pilot, daha önce yüksek maaşlar için seçmek istedikleri özel havayolları yerine TSK’da görev yapmak için harekete geçti. İçlerinden bazıları da geçtiğimiz Ağustos ayında TSK’ya başvurdu. Ancak olumlul sonuç alamadı.

Muvazzaf askerlerin, taleplerini bu nedenle Başbakanlığa ilettiği kaydedildi. F-16 uçaklarını uçurabilecek lisanslara sahip olduklarını belirten muvazzaf askerlerin ayrıca bir Whatsapp grubu kurduğu ve taleplerini de bu şekilde aralarında konuştuktan sonra Başbakanlığa ilettikleri öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN