PKK ve PYD saflarında 100 Alman var

PKK ve PYD saflarında 100 Alman var

Alman Anayasayı Koruma Örgütü Başkanı Hans-Georg Maaßen, Irak ve Suriye'de PKK ile PYD saflarından savaşan yüzden fazla Alman olduğunu açıkladı.

Focus dergisi, IŞİD’e karşı savaşmak üzere en az yüz Almanın Suriye’ye giderek Kürtlerle birlikte savaştığını yazdı. Alman Anayasayı Koruma Örgütü Başkanı Hans-Georg Maaßen, Irak ve Suriye’de IŞİD’e karşı savaşmaya gidenlerin sayısının yüzü geçtiğini açıkladı.

Focus dergisine konuşan Maaßen, gönüllü olarak savaşmaya gidenlerin çoğunluğunun PKK tarafından ikna edilerek bölgeye götürüldüğünü kaydetti. Maaßen, 20 dolayında kişinin de PKK’ya yakın örgütler tarafından IŞİD’e karşı savaşmak için ikna edildiklerinin tespit edildiğini söyledi.

İnternet üzerinden örgütleniyorlar

Maaßen’in verdiği bilgilere göre, IŞİD’e karşı savaşmak isteyenler “lions of rojava- Rojova’nın aslanları” adlı internet platformu üzerinden örgütleniyor ve kendi istekleriyle PYD ile irtibata geçiyor. Alman Anayasayı Koruma Örgütü Başkanı Hans-Georg Maaßen, bölgedeki aktüel durum nedeniyle PKK’nın Almanya ve Avrupa ülkelerinden IŞİD’e karşı savaşacak daha fazla kişiler bulmasının beklendiğini de vurguladı. Maaßen, Almanya’dan gittikleri belirtilen yüz dolayındaki kişinin Alman vatandaşı mı, yoksa Alman mı olduklarına dair ayrıntı vermedi.

Üç tanesi öldü

Bu arada Focus Online’ın verdiği bilgilere göre, IŞİD’e karşı savaşmak üzere Almanya’dan PKK saflarına katılan iki Alman ve bir Türk vatandaşı bugüne kadar hayatını kaybetti. Ölen Almanların Duisburg’dan katılan 19 yaşındaki İvana Hoffmann ve Karlsruhe’den örgüt saflarına katılan 21 yaşındaki Kevin Jochim olduğu kaydedildi. Ölen Türk vatandaşının kimliğine ilişkin bilgi paylaşılmadı.

ALMANYA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN