PKK'dan Adana'da silahlı saldırı: 2 polis şehit oldu

PKK'dan Adana'da silahlı
saldırı: 2 polis şehit oldu

Adana'nın Pozantı ilçesinde teröristlerin ilçe emniyet müdürlüğü binasına düzenlediği saldırıda 2 polis şehit oldu. Şehit olan polislerin isimleri; İsa İpek ve Serdar Kazar...

Adana'nın Pozantı ilçesinde terör örgütü PKK üyesi bir grup Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına silahla saldırdı. 

15-07/31/pozanti4.jpg

Saldırıda 2 polis memuru şehit oldu. Polislerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, 2 terörist öldürüldü.

15-07/31/pozanti1.jpg

15-07/31/pozanti2.jpg

Duvardan atlayarak girdiler

Çatışmada, polis memurları İsa İpek ile Serdar Kazar şehit oldu. Emniyet Müdürlüğü binasının bahçesine duvardan atlayarak giren 2 PKK’lı da öldürüldü. Saldırıyı gerçekleştiren diğer PKK’lılar ise gece karanlığında kaçtı. 

Teröristin üzerindeki bomba etkisiz hale getirildi

Saldırı üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü’nden de bölgeye takviye ekipler sevk edildi. Öldürülen teröristlerin üzerinden 2 Kalaşnikof ile 1 tabanca ve 4 el bombası çıktı. Ancak birinin üzerinde bomba saptanınca bomba imha uzmanları da istendi. Sevk edilen Olay Yeri İnceleme Ekipleri ile birlikte Emniyet Müdürlüğü’nün giriş kapısı merdivenlerinde öldürülen teröristin üzerindeki bomba etkisiz hale getirildi. Teröristlerin cesetleri işlemlerin ardından Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

15-07/31/ehit1111.jpgŞehit polisler İsa İpek (Solda) ve Serdar Kazar

Şehit polisler

İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek çatışma hakkında bilgi alıp, inceleme yaptı. Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, çatışmada 2 polis memurunun şehit olduğunu söyledi. Şehit polis memurlarından İsa İpek’in evli biri 2 aylık diğeri 4 yaşında 2 çocuk babası olduğu belirtildi. Diğer şehit polis Serdar Kazar’ın bekar ve Bingöl’ün Genç İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğu kaydedildi.Şehit polislerin cenazeleri olay yerinde yapılan incelemelerin tamamlanmasının ardından ambulanslarla Pozantı Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Kaçan teröristlerin peşine düşen ekipler, Pozantı-Adana-Tarsus otoyolu ve diğer çevre yollarında güvenlik önlemi aldı. Zırhlı araçlarla önlem alan ekipler, geçiş yapan tüm araçları durdurup, inceleme yapmaya başladı.

Operasyon başlatıldı

Adana Valisi Mustafa Büyük, saldırı üzerine yaptığı açıklamada ''Milletimizin başı sağolsun. Bu teröristlere yardımcı olan kişilerin bulunup yakalanabilmesi için güvenlik güçlerimiz geniş çaplı operasyon başlattı'' diye konuştu.

15-07/31/poz2.jpg

Olayı duyarak ilçe emniyet müdürlüğü binasına gelen polis memuru İsa İpek'in yakınları bahçede gözyaşı döktü.

15-07/31/poz3.jpgOlayı duyarak emniyet müdürlüğüne gelen şehit yakınlarından fenalık geçirenlere sağlık ekipleri müdahale etti/FOTOĞRAFLAR:AA-DHA

ADANA/AA, DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN