PKK’nın bomba sevkıyatına darbe

PKK’nın bomba sevkıyatına darbe

PKK’ya yönelik operasyonlar kesintisiz sürerken, son 6 ayda terör örgütünün kırsaldan şehirlere sokmaya çalıştığı 1 ton bomba ele geçirildiği ortaya çıktı. Örgütün bu nedenle son haftalardaki saldırılarında EYP’ye yöneldiği belirtildi.

HİLAL ÖZTÜRK / İSTANBUL

Terör örgütü PKK’ya yönelik son 6 ayda yapılan operasyonlarda, kırsaldan şehre getirilmeya çalışılan 1 ton bomba malzemesi ele geçirildiği ortaya çıktı. KARAR’ın güvenlik kaynaklarından aldığı bilgilere göre TSK ile emniyetin kırsalda ve şehirde aralıksız yürüttüğü operasyonlar PKK’nın saldırılarını büyük oranda engelledi. Örgütün son olarak Mersin’de bir polis servisine yaptığı saldırıyı da el yapımı patlayıcıyla yaptığı ve araç bulunamadığı için çöp kutusuna bıraktığı değerlendirildi. Güvenlik kaynakları Mersin’de gözden kaçırılmış bir hücrenin saldırısı olduğu tespitini yaptıkları olayın, PKK’nın saldırı gücünü büyük ölçüde kaybetmesinin işareti olarak ifade etti. Terör örgütünün TSK operasyonlarıyla kırsalda ağır darbe yemesi, girilemez denilen örgüt kampları dağıtılması ve sınır güvenliğinin sağlanması nedeniyle ülke içine bomba malzemesi sokamadığı belirtiliyor. Öte yandan FETÖ operasyonlarıyla temizlenen TSK ve emniyetin, hareket kabileyetinin önemli ölçüde arttığı belirtiliyor. Örgüte bilgi sızdırılmaması, TSK ve emniyetteki mücadele kararlılığı ile kullanılan teknolojik silahların da operasyonların başarısında çok etkili olduğu ifade ediliyor. Örgütteki dağılması nedeniyle kaçmak isteyen teröristlerin infaz edildiği bilgisi de istihbarat raporlarında yer alıyor. Devletin güvenlik birimlerinin terörle mücadele koordinasyonunun da iyi seviyelerde olduğunu belirten kaynakları, sahadan istihbaratların hızla değerlendirildiği, büyük ölçüde nokta atışlarla sonuç alınabildiğini ifade ederek, terör örgütünün temizlendiği yerlerde yeniden yapılanmasına da izin verilmeyerek etkinliğinin kaybettirildiğini bildirdi. 

12 YILDIR KAYIP OLAN KIZ KANDİL’E GİTMİŞ

Adana’nın Ceyhan ilçesinde Hicran D. 2005’de ortadan kayboldu. Kızından haber alamayan annesi S.D. polise kayıp başvurusunda bulundu. Anacak, bir haber alınamadı. İddiaya göre, anne S.D., Kandil’de olduğunu bildiği kızını eklem romatizması hastalığına yakalandığını öğrenince 5 Ekim 2015’de Kuzey Irak’a giderek kaçak yollardan Ceyhan’a getirdi. Bir süre annesinin yanında kalan Hicran daha sonra tedavi için Kayseri’deki akrabalarının yanına gitti. Yakalanan Hicran D.’nin Kandil’e geçip PKK saflarına katıldığı ve bomba eğitimi aldığı saptandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN