PKK'nın Sincar'daki yeni taktiği: Irak bayrağı asmaya başladılar

PKK'nın Sincar'daki yeni taktiği: Irak bayrağı asmaya başladılar

Iraklı milletvekili Şengali, TSK'nın olası yeni bir hava harekatına karşı terör örgütü PKK'nın Sincar'daki kamplarına Irak bayrağı asmaya başladığını söyledi.

Terör örgütü PKK'nın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK)  muhtemel ikinci bir hava harekatından kaçabilmek için Irak'ın kuzeyindeki Musul'a  bağlı Sincar ilçesinde bulunan kamplarına "Irak bayrağı" astığı belirtildi

HAVA SALDIRILARINA KARŞI BAYRAK TAKTİĞİ

Irak Parlamentosu Ezidi Milletvekili Dr. Macid Şengali, PKK'lı teröristlerin Türkiye'nin hava saldırılarından  korunmak için askeri kampları üzerinde Irak merkezi hükümetine ait bayrakları  dalgalandırmaya başladığını ifade etti.

Şengali, PKK'nın Sincar'daki "bayrak taktiğine ilişkin şunları söyledi:

"PKK'nın Şengal'deki (Sincar) askeri kamplarında Irak bayrağını  göndere çekmesinin arkasında iki neden var. Birincisi Türkiye'nin düzenleyeceği  olası ikinci bir hava saldırısına karşı kendilerince yeni bir taktik geliştirip,  bundan korunmaya çalışıyorlar. İkinci neden ise Haşdi Şabi'nin (İran destekli Şii  milis gücü) bölgedeki ajandasını hayata geçirmektir. Onlar (Haşdi Şabi ve PKK)  bölgede iki müttefik gibi hareket ediyor. Irak bayrağının asılması, aralarındaki  anlaşmayı en iyi şekilde belgeliyor."

SESSİZ KALMAMALARINI SÖYLEDİK

Sincar'daki bayrak meselesini Irak merkezi hükümetine ilettiklerini  belirten Şengali, "Terör örgütü bir grubun Irak bayrağını kullanmasına sessiz  kalmamaları gerektiğini söyledik." dedi.

ÖRGÜT KAMPLARI DEĞİŞTİRMEYE BAŞLADI

Sincar'daki Peşmerge Komutanı Kasım Şeşo, TSK'nın Sincar'daki PKK hedeflerine düzenlediği hava saldırısından  sonra örgütün kamplarını değiştirmeye veya sayılarını azaltmaya başladığını  söylemişti.

KARAÇOK HEDEFLERİNİ VURMUŞTU

TSK, 25 Nisan'da düzenlediği hava harekatıyla, terör örgütü PKK'nın  "ikinci Kandil" yapmaya çalıştığı Irak'ın kuzeyindeki Sincar Dağı ile Suriye'nin  kuzeydoğusunda yer alan Karaçok Dağı'ndaki hedefleri vurmuştu.

Hava harekatlarında Sincar Dağı bölgesinde bulunan PYD/YPG/PKK  kamplarında 40'tan fazla teröristin, Karaçok Dağı bölgesindeki PYD/YPG/PKK  üslenme alanında da 4'ü üst düzey olmak üzere 49 örgüt mensubunun etkisiz hale  getirildiği bildirilmişti.

IRAK/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN