PKK’ya son yılların en ağır darbesi

PKK’ya son yılların en ağır darbesi

Güvenlik kaynakları Suriye, Irak ve Türkiye’de olmak üzere PKK ve PYD üyesi toplam terörist sayısının 8-9 bin olduğunu söyleyerek son 8 ayda 3 bin teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Kaynaklar örgütte çözülmelerin başladığını da belirtti.

[Karar]
HİLAL ÖZTÜRK

Karar’a konuşan güvenlik bürokratı canlı bomba ve terörist saldırılarla ilgili son durumu paylaştı: “Herkes gece gündüz, insan üstü bir çabayla çalışıyor. Ancak, nasıl tüm trafik kazalarını önleyemiyorsak, canlı bomba da aynı riski barındırıyor” dedi. Canlı bomba eylemlerini yapan örgüt hücreleri, merkezle iletişim kurmadıkları için istihbarat ve tespit zorlaşıyor. Kendi başına hareket eden hücreler terörle mücadelenin en zor kısımlarından.

YÜKSEK DERECE GÜVENLİK

Terörle mücadeledenin her halinin yaşandığını belirten güvenlik bürokratı “Şehirlerde kritik görülen her yerde yüksek dereceli önlemler alınıyor. PKK, Ankara Güvenpark’ta sivilleri hedef alan saldırıdan sonra uluslararası tepkiden çekindiği için metropollerdeki eylemler konusunda çekingen davranacağı tespiti var. Ancak IŞİD özellikle batılı ülkelerin mensuplarını hedef almayı planlıyor. Turist veya yabancı topluluklar IŞİD’in hedefinde. Bu anlamda gelen her istihbarat anlık refleksle değerlendiriliyor. Güvenlikte en üst seviyede tedbirler uygulanıyor” dedi. Güneydoğu’daki operasyonların yoğun şekilde sürdüğünü belirten güvenlik bürokratı “Güvenlik güçlerinin kuvvet azalttığı, terör örgütün sayıca ve bölge hakimiyeti olarak güçlü olduğu Lice kırsalı gibi alanlarda saldırısı yapma çabasında.

Bu nedenle Lice’de terör örgüt eylemlerini artırdı, amaçları teröristlerin motivasyonunu artırmak. Yüksekova’da 569 apartman teröristlerden temizlendi. Ancak operasyonlardaki başarı Yüksekova kırsalındaki teröristler arasında çözülmeler başladığını gösteriyor” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN