Plakadan araç hasar sorgulama nasıl yapılır? 5664 tramer hasar sorgulama

Plakadan araç hasar sorgulama nasıl yapılır? 5664 tramer hasar sorgulama

Plakadan araç hasar sorgulama nasıl yapılır? merak ediliyor. İkinci el araç alanlar ya da alacak olanlar plaka üzerinden araç hasar sorgulama yapmak istiyor. Temiz araç almak isteyen vatandaş ilk olarak 5664 tramer hasar sorgulama yapıyor. Peki Plakadan araç hasar sorgulama nasıl yapılır? 5664 tramer hasar sorgulama ve tüm detaylar...

Plakadan araç hasar sorgulama nasıl yapılır? başlığı internette en çok ararnlar listesinde. Çünkü 2. el araç almak isteyen vatandaş ilk olarak Plakadan araç hasar sorgulama yapıyor. Bir aracın hasar kaydının bulunup bulunmadığı 5664 tramer hasar sorgulama ile öğreniliyor. Peki plakadan araç hasar sorgulama nasıl yapılır? İşte 5664 tramer hasar sorgulama ile ilgili diğer detaylar...


Araç sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden E-Devlet sisteminden araç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminde bir çok kurumun internet uygulaması yer almaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğünün de internet uygulaması bu uygulamalar arasında yer almaktadır. Yani E-Devlet sistemine giriş yaparak Emniyet Genel Müdürlüğünün internet uygulamasına ulaşabilirsiniz ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ise sisteme giriş yapmanız gereklidir. Ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra karşınıza E-Devlet sistemine giriş yolları gelecektir.

18-08/11/7-1533984397.jpg

PLAKA HASAR SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Plakayı yazın, TURKCELL, TÜRK TELEKOM, VODAFONE 5664'e gönderin. Aracın plakası değişmiş olsa bile, hasar geçmişi cebinize gelecektir.

ERP (Eksper Raporu) olan kazalarda değişen parçaları öğrenmek için PARCA boşluk PLAKA boşluk HASAR TARIHI yazıp sorgulama yapılabilmektedir.

Şasi No ile sorgulamalarda ise HASAR boşluk şasi numarasını yazarak sorgulama yapmanız mümkündür.

Detaylı plaka sorgulama;
DETAY boşluk Plakayı yazıp TURKCELL, TÜRK TELEKOM, VODAFONE 5664'e gönderdikten sonra ise detaylı rapora ulaşabilirsiniz. Aracın markası modeli, plaka değişimi olup olmadığı, hangi illerde tescil kaydının olduğu, araç türü değişimi olup olmadığı, son sahiplik süresi, yürürlükte kaskosunun olup olmadığı, trafiğe çıkış tarihi, toplam kaskolu olduğu süre ve toplam kaskosuz olduğu süre bilgileri anında cebinize gelecektir.

Şasi No ile detaylı sorgulamalarda ise DETAY boşluk şasi numarasını yazarak sorgulama yapmanız mümkündür.

Değişen parça bilgisi sorgulama;
Eksper raporuna göre araçta değişen parça bilgileri sorgusu için: PARCA yazın, boşluk bırakın, plakayı yazın, boşluk bırakın, kaza tarihini yazın TURKCELL, TÜRK TELEKOM, VODAFONE 5664'e gönderin. Aracın kazaya ait eksper raporunda yer alan parça bilgileri anında cebinize gelecektir.


Şasi No ile parça bilgisi sorgulamalarda ise PARCA boşluk şasi numarasını yazarak sorgulama yapmanız mümkündür.


Kaza tespit tutanak bilgisi sorgulama;
Trafik kazasına karışanların kendi aralarında tuttuğu Kaza Tespit Tutanağı (KTT) sorgusu için: KTT yazın, boşluk bırakın, plakayı yazın, TURKCELL, TÜRK TELEKOM, VODAFONE 5664'e gönderin. Bu servis ile kazaya karışanların kusur oranlarını da öğrenebilirsiniz.
TC Kimlik No ile kaza tespit tutanağı sorgulamalarda ise KTT boşluk TC Kimlik Numarası yazarak sorgulama yapmanız mümkündür.


Hasar Geçmisi Sorgulama hizmetiyle sunulan hasar bilgileri, 2003 yılından itibaren sigorta şirketleri tarafından yapılan kasko ve trafik sigortası hasar ödemeleri ile sınırlıdır. Hasar bilgileri bir defaya mahsus cam hasar ödemelerini içermemektedir.


Tutanak sorgulama hizmetinde trafik kazasına karışanların kendi aralarında tuttuğu Kaza Tespit Tutanağı (KTT) bilgileri esas alınmıştır. Polis ve jandarma tarafından tutulmuş kaza bilgisi kayıtları bu hizmet kapsamında yer almamaktadır.


Hizmetlerde sunulan bilgiler, sigorta şirketlerinin kayıtlarına dayanmaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN