Pokemon go 3 günde 9 milyar dolar kazandı

Pokemon go 3 günde 9 milyar dolar kazandı

Kısa sürede dünya genelinde popülerleşen Pokemon GO oyununun geliştiricisi Nintendo'nun hisseleri son üç günde yüzde 53 arttı. Şirketin piyasa değeri de 9 milyar dolardan fazla yükseldi.

Nintendo'nun ünlü çizgi film karakterini Pokemon GO adıyla cep telefonu oyunu olarak piyasa sürmesi sonrasında şirket hisselerinde hızlı yükseliş sürüyor.



Tokyo Borsası'nda işlem gören Nintendo hisseleri bugün de yüzde 12,8 yükseliş kaydetti. Son üç günde hisselerdeki toplam yükseliş yüzde 53'ü buldu.

ÜÇ GÜNDE 3 THY KADAR BÜYÜDÜ

Şirketin piyasa değeri de 9 milyar dolardan fazla artışla 30 milyar dolara yaklaştı. Nintendo, Pokemon şirketinin yüzde 33'üne sahip. Çok kısa sürede yaşanan bu 9 milyar dolarlık artış (26 milyar TL) Türkiye'nin en değerli şirketlerinden biri olan Türk Hava Yolları'nı (THY) tek başına 3'e katladı. THY'nin bugünkü piyasa değeri 8,1 milyar TL (yaklaşık 2,8 milyar dolar). Yani Nintendo sadece Pokemon GO ile üç günde THY'nin 3 katından fazla değer kazandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN