Pokemon Go ile para kazanın: Bir Pikachu bir kahve lütfen!

Pokemon Go ile para kazanın: Bir Pikachu bir kahve lütfen!

Pokemon Go oyununda, bulunduğu mekanda Pokemon karakteri sayısını arttıran modüller bulunuyor. Bir tür Pokemon mıknatısı gibi işlev gören modüller ile restaurant ve kafe gibi mekanlarda trafiği arttırarak ticari kazanç sağlamak mümkün.

HABER MERKEZİ

Dünyayı sarsan Pokemon Go adlı sanal gerçeklik oyunu küresel bir fenomen oldu. Ülkemizde de hızla artan kullanımıyla trend haline gelen oyunda kullanıcılar sokağa çıkıp çok farklı yerlerde Pokemon avlıyor. Telefonların GPS sistemleri ile çalışan oyunda, farklı karakterlerdeki Pokemonlar farklı ortamlarda yaşıyor. Örneğin su Pokemonları deniz ve göl kenarlarında yaşıyor. Kullanıcılar telefonlarının kamera özelliğini kullanarak bulundukları yeri tarıyor ve kamera görüntüsü üzerinde beliren Pokemonları yakalayabiliyor. Önümüzdeki günlerde de çok fazla konuluşacak oyunda ticari özellik taşıyan farklı özellikler de bulunuyor. Bu özelliklerden biri olan Lure modülü, özellikle esnafların işine yarıyor. Pokemon mıknatısı da diyebileceğimiz modülü satın alan restaurant ve kafe gibi işyerleri, GPS ile modülü işyerlerindeki belli bir alana sabitliyor. Ardından 30 dakika boyunca Pokemon karakterleri bu mekana akın etmeye başlıyor. Civardaki Pokemon avcıları da haliyle mekana dalıyor. Bu uygulama sayesinde mekanın trafiği arttırılarak ticari kazanca dönüştürülebiliyor. Çok yakında Türkiye'de de Pokemon modülleri ile trafiğini arttırmaya çalışan AVM, restoran ve kafeler görmeye başlarsak şaşırmayalım...

POKEMON GO NASIL OYNANIR?

Oyuncular, telefonlarındaki uygulamayı kullanarak çevrede bulunan Pokemonları saptıyor. Daha sonra telefon kamerasını açan kullanıcılar, bu sayede gördükleri Pokemonlara "Poke Topu" ile vurarak onlara sahip olabiliyor.

TÜRKİYE'DE OYNANIYOR MU?

Pokemon Go henüz Türkiye'de resmi olarak oynanamazken, kullanıcılar oyunu bilgisayardan indirip telefonlarına kurarak oynayabiliyor. Pokemon Go henüz ülkemizde resmi olarak kullanıma sunulmasa da oyunun pek çok APK sürümü mevcut.

TABLETLERDE ÇALIŞIYOR MU?

Pokemon Go bir mobil oyun. Ancak oyunu akıllı telefonlar dışında bir cihazla oynamak şu an için mümkün değil. Oyunun tablet versiyonu bulunmuyor.

KİŞİSEL BİLGİLER TEHLİKEDE Mİ?

Bir haftadan kısa bir sürede milyonlara ulaşan Pokemon Go bir de skandala imza atmış olabilir. Pokemon Go'daki bir güvenlik açığını keşfeden siber güvenlik uzmanı Adam Reeve, Pokemon Go'yu akıllı telefonlarına indiren kullanıcıların Google hesaplarının şirketin kullanımına açıldığını belirtiyor.

GOOGLE HAREKETE GEÇİYOR

Oyunu oynamak için Google hesabınızı kullanırken, e-mail'lerinizin okunması da dahil olmak üzere verilen kapsamlı yetki, oyuncuları tedirgin etti. Oyunun yapımcısı Niantic bunu bir kodlama hatası olarak duyururken, Google'ın da önümüzdeki günleri bu yetkilendirmeyi daha basit bir hale getirerek kullanıcıların endişelerini ortadan kaldırması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN