Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil: Diyabet için aşı yolda

Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil: Diyabet için aşı yolda

Başkanlığını Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil’in yaptığı Harvard Üniversitesi Sabri Ülker Merkezi’ndeki araştırmaların sonuçları açıklandı. Heyecanlandıran bir haber verildi.

Harvard Üniversitesi Toplum Sağlığı Fakültesi’nde Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil’in liderliğinde faaliyet gösteren Sabri Ülker Merkezi, 2015 yılı araştırma sonuçlarını İstanbul’daki ‘Metabolizma ve Yaşam Sempozyumu’nda paylaştı.

Harvard Sabri Ülker Merkezi Genetik ve Kompleks Hastalıklar Laboratuvarı çalışmalarının 2015 yılı raporunda şişmanlık, diyabet ve beraberinde ortaya çıkan rahatsızlıkları önleme ve tedavisine yönelik uygulamalardaki yeni gelişmeler geniş yer tuttu. Onlardan biri de Dr. Meriç Erikçi Ertunç’un çalışması.

Yağ dokusundan salgılanan ve hormon gibi davranan bir proteinin tip 2 diyabet ve kalp hastalıkları üzerindeki etkisini anlamaya yönelik çarpıcı sonuçlar ortaya koyuyor. Bu hormonun aşıyla durdurularak diyabet tedavisinde kullanılmasına yönelik bir çalışma da Dr. Furkan Burak tarafından yönetiliyor. 

UZUN YAŞAM İÇİN İLHAM OLACAK

Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil “Hedefimiz metabolik hastalıklar ve yaşlanmayla gelen dejenerasyondan korunmayı sağlamak” dedi. Hotamışlıgil çalışmalarıyla ilgili “Merkezde yapılan çalışmalar sadece metabolik hastalıkların tanı ve tedavisinde değil, aynı zamanda insanların uzun ve sağlıklı yaşamalarını destekleyecek keşiflere ilham olacak” diye konuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN