Pürüzsüz cilt için az karbonhidrat

Pürüzsüz cilt için az karbonhidrat

Deri problemleri arasında en sık karşılaşılan aknelerin tedavisi de yiyeceklerin içinde gizli. Bilimsel araştırmalar sonucu karbonhidrat ağırlıklı beslenmenin akne oluşumunu hızlandırdığını belirten Dr. Figen Akın, Omega-3 ve Omega-6 zengini yiyeceklerin yenilmesini önerdi.

Aknenin yağ bezi aktivitesinde artış, yağ bezi kanallarının tıkanması ve bunun sonucunda bez kanallarında bulunan bakterilerinin sayısında yaşanan yükselmeyle ortaya çıktığını belirten Anadolu Sağlık Merkezi’nden deri hastalıkları uzmanı Dr. Figen Akın, kişinin beslenme alışkanlığıyla akne oluşumu arasında ciddi bir ilişki olduğunu söyledi.

Akın, yapılan bilimsel çalışmalara göre Türkiye’de de fazla tüketilen karbonhidratın akne gelişimi ve şiddetlenmesinde büyük etkisi olduğunu söyledi. Yüksek karbonhidratın derinin erken yaşlanmasına da neden olduğunu belirten Akın “Akneden korunmak için sebze, meyve ağırlıklı bir beslenme alışkanlığı benimseyerek bununla birlikte balık ve düşük karbonhidratlı besinlerin tüketilmesi, akneden korunma ve tedavisinde olumlu etkiler doğurur” dedi. Akne sorununu vücuttan uzak tutabilmek için Omega-3 ve Omega-6 oranı yüksek bir beslenme alışkanlığının benimsenmesi gerektiğini kaydeden Akın, şu yiyecekleri önerdi: “Balık yağı, deniz ürünleri, keten tohumu, semizotu, ceviz, fındık, badem ve yeşil sebzeler omega-3 ve omega-6 açısından zengin gıdaların başında geliyor.”

Figen Akın, sütün birçok yönüyle vücuda olumlu etkisi olduğunu, ancak bol miktarda alınmasının bazı hormonların miktarını etkilediğini bunun da yağ bezelerinde ve yağ üretiminde artışa neden olduğunu dile getirdi. Akın “Bir diğer yönden vazgeçilemeyen çikolata, bilimsel çalışmlarda akneye direkt olarak bir etkisi olmadığı görülüyor. Ancak yüksek şeker oranının akne üzerinde olumsuz etkileri olduğu saptandı” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN