Putin: Rejim güçleri ile Kürtler birleşsin

Putin: Rejim güçleri ile Kürtler birleşsin

Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin Esad'la görüşme sonrası baklayı ağzından çıkardı. Putin, "Suriye'de Rejim güçleri ile Kürt güçleri birleşsin" açıklaması yaptı. Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarının meşru olduğunu savunan Putin, ABD'nin "ikili oynadığını" söyledi.

Valdai Uluslararası Tartışma Kulübü'nün Soçi kentinde gerçekleşen toplantısında konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'de Kürt güçleriyle Esad rejiminin birleşmesi gerektiğini savundu. Bu açıklamanın, Putin'in Esad'la gerçekleştirdiği görüşmeden bir gün sonra gelmesi dikkat çekti.

"Savaş ve Barış arasında toplumlar: Yarının dünyasında çatışma mantığının üstesinden gelmek" başlıklı toplantıda konuşan Putin, Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarının "yasal ve meşru" olduğunu söyledi.

"Orta Doğu'yu acemice yeniden organize etmeye çalışmak..."

Batılı ülkelerin Orta Doğu politikasını eleştren Putin, "Orta Doğu'yu acemice yeniden organize etmeye çalışmak, bir patlamaya ve küresel risklerin artmasına neden oldu" ifadesini kullandı.

"ABD ikili oynuyor"

Rus Başkanı ayrıca çatışma bölgelerinde terör örgütlerine karşı yerel güçlerin desteklenmesi gerektiğini dile getirirken, ABD'yi "ikili oynamakla" suçladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN