Putin: Türkiye'nin Su-24'ü düşürmesi haince ve açıklanamaz

Putin: Türkiye'nin Su-24'ü düşürmesi haince ve açıklanamaz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Su-24'ün düşürülmesi, ortak ve müttefik saydığımız bir ülkeden gelen haince ve açıklanamaz bir arkadan bıçaklamadır" dedi.

Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinden sonra iki taraf arasında başlayan "demeç krizi" devam ediyor. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iki gün önce yaptığı açıklamada kullandığı "Türkiye bizi sırtımızdan bıçakladı" ifadesini bugün de tekrarlayarak "Su-24'ün düşürülmesi ortak ve müttefik saydığımız bir ülkeden gelen haince ve açıklanamaz bir arkadan bıçaklamadır" diye konuştu.

"Türk hükümeti ilişkileri kasıtlı olarak çıkmaza sürüklüyor"

"Öyle görünüyor ki Türk hükümeti, Rusya-Türkiye ilişkilerini kasıtlı olarak çıkmaza sürükleme çabasında. Bundan üzüntü duyuyoruz" diye konuşan Putin, Ankara'nın halen Rusya'nın kaybını telafi etme ya da sorumluları cezalandırma konusunda herhangi bir açıklamada bulunmadığını söyledi.

"Özür bekliyoruz"

"İki gün önce Suriye hava sahası üzerinde gerçekleşen olay, hem sağduyuyai hem de uluslararası hukuka aykırıdır" diyen Putin, Türkiye'den "hala mantıklı bir özür beklediklerini" söyledi.

Vatandaş Türkiye - Rusya krizini nasıl yorumladı?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN