Putin: YPG ile çalışmayı sürdüreceğiz | Son dakika haberleri

Putin: YPG ile çalışmayı sürdüreceğiz | Son dakika haberleri

ABD'nin terör örgütü YPG'ye ağır silah verme kararının ardından Rusya Devlet Başkanı Putin Türkiye'ye güvence verdi. Ancak Rus lider örgüte destek olmaya devam edeceklerini açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen 'Kuşak ve Yol Forumu'nun ardından basın toplantısı düzenledi. Putin "Rusya'nın Suriyeli Kürtlere silah sağlamasına gerek yok. Suriyeli Kürtlerle çalışma düzeyinde temasları devam ettireceğiz, Ankara'nın endişe etmesini gerektirecek bir durum yok" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus ve Türk askeri temsilcilerinin Ankara’da düzenlenecek görüşmede Suriye'deki güvenli bölgelerin sınırlarını ele alacağını da belirtti.

Putin, Rusya'nın Kürt konusuna ilişkin çalışmaların yeniden başlatılması gerektiğini düşünmediğini bildirdi.

Putin Çin ziyareti sırasında düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi:

"Biz diğer ülkelere kıyasla Kürt birliklerine silah göndereceğimizi ilan etmiyoruz, zaten onların bizim bunu yapmamıza ihtiyaçları yok. Onların bu silahları almak için kendi kaynakları var. Bu çalışmaların yeniden başlatılması gerektiğini düşünmüyoruz."

Bu konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü belirten Putin, "Bu konuyu Türkiye Cumhurbaşkanı ile görüştük. Erdoğan Soçi'de görüştüğümüz zaman bu konudaki endişesini dile getirdi" dedi.

Putin, Rus ve Türk askeri temsilcilerinin Ankara’da düzenlenecek görüşmede Suriye'deki güvenli bölgelerin sınırlarını ele alacağını belirtti.

ÇATIŞMASIZLIK BÖLGELERİ ANKARA'DA GÖRÜŞÜLECEK

Putin, "Şimdi askeri düzeyde görüşmelerin yapılması gerekiyor. Ankara’da düzenlenecek görüşmelerde bunu yapacağız. Rusya, İran ve Türkiye'nin temsilcileri olarak Suriye tarafı ile sürekli olarak temaslarda bulunarak ilk önce güvenli bölgelerin sınırlarını; ikincisi denetim prosedürünü, bir başka deyişle kimin, nerede ve neyi kontrol edeceğini ele alacağız" diye konuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN