PYBS bursları yattı mı? MEB Ocak - Şubat - Mart PYBS burslarının ne zaman yatacak açıkladı

PYBS bursları yattı mı? MEB Ocak - Şubat - Mart PYBS burslarının ne zaman yatacak açıkladı

PYBS bursları yattı mı? sorusu öğrencilerin gündeminde MEB son yaptığı açıklamada Ocak - Şubat - Mart PYBS burslarının ne zaman yatacağını açıkladı. 2018 Bursluluk sınav sonuçlarını bekleyen öğrenciler ilk ödemelerin ne zaman yapılacağını merak ediyor.

PYBS bursunu kazanan kişiler Ocak - Şubat - Mart PYBS burslarının ne zaman yatacağını merak ederken MEB konu ile ilgili açıklama yayınladı. 

PYBS bursları yattı mı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bursu kazanan kişiler Ocak, Şubat ve Mart bursluluk parası ne zaman yatacak sorusunu sormaktadır.

MEB'DEN BURS AÇIKLAMASI

Genel Müdürlüğümüze bağlı ortaokullarda öğrenimlerini sürdüren burslu öğrencilerin Ocak,Şubat ve Mart 2018 aylarına ait burs ücretlerini karşılamak amacıyla ilgili saymanlıklara ödenek gönderilmiştir.

PYBS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Milli Eğitim Bakanlığı, Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı (PYBS) yerine İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) ismini alan bursluluk sınavının sonuç tarihini günler öncesinde duyurdu. 2017- 2018 iş takvimine göre, İOKBS sonuçları 18 Temmuz'da “http://www.meb.gov.tr” ve “http://odsgm.meb.gov.tr” internet adresleri üzerinden duyurulacak. Geçen yıl 10 Haziran'da saat 14.00'da yapılan sınavın sonuçları, 18 Temmuz'da "http://www.meb.gov.tr" ve "http://odsgm.meb.gov.tr" internet adreslerinde ilan edildi.

İOKBS BURSLARI SAORGULAMAK İÇİN HABERDEKİ 2 LİNKTEN BİRİNE TIKLAYIN 

İOKBS sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesi üzerinden duyurulacak. PYBS sonuçları ile ilgili MEB açıklaması araştırılıyor. İOKBS sonuçları 18 Temmuz'da “http://www.meb.gov.tr” ve “http://odsgm.meb.gov.tr” internet adreslerinde ilan edilecek.

2018 İOKBS BURS ÜCRETİ NE KADAR?

Bursluluk ücretleri bir sene de 4 defa ödenmektedir. Yani 3 aylık dönemlerle bursluluk paranızı alırsınız. Bursluluk ücretleri yaklaşık olarak şu aylarda ödenmektedir: Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim. Yani burs paralarınızı 3 ayda 1 defa alırsınız.

Öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabildiği bu burs bir öğrenci için çok değerli bir miktardır. 2018 İOKBS burs ücretin 648.04 TL

18-07/16/pybs-burslari-1531739723.jpg

İOKBS BURSLARI NE ZAMAN YATIYOR? 

Bursluluk ücretleri bir sene de 4 defa ödenmektedir. Yani 3 aylık dönemlerle bursluluk paranızı alırsınız. Yalnız 3 aylık ara ile ödenen ücretler 3 ayda biriken burstur. Bu ay Ocak, Şubat ve Mart bursları ödenecek. Bursluluk ücretleri yaklaşık olarak şu aylarda ödenmektedir: Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim. Yani burs paralarınızı 3 ayda 1 defa 3 ayın toplam parası ile alırsınız.

İOKBS sonuçları sorgulama sayfasını haberimizde bulabilirsiniz. 2018 Bursluluk sonuçları MEB tarafından  http://www.meb.gov.tr  adresinden açıklanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN