PYD’li teröristler güneş batınca kırsala kaçıyor

PYD’li teröristler güneş batınca kırsala kaçıyor

TSK’nın operasyonları sonrası panikleyen PYD’nin, Resulayn, Kobani, Tel Abyad ve Kamışlı bölgelerindeki karargahlarını hava karardıktan sonra tahliye ettiği ortaya çıktı. Teröristler, güneş battıktan sonra küçük gruplar halinde kırsala kaçıyor.

ÖZEL HABER / KENAN BUTAKIN

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Suriye’nin kuzeyi ve Kuzey Irak’taki terör örgütü PKK/PYD’ye yönelik beklenmedik hava harekatları, teröristlerin büyük bir panik yaşamasına neden oldu. Özellikle Suriye’de, Türkiye sınırına en yakın ilçeler olan PYD kontrolündeki Resulayn, Kobani, Tel Abyad ve Kamışlı bölgelerinde yaşanan tedirginliğin gece saatlerinde arttığı öğrenildi. Karar’ın bölgedeki yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, PYD’liler bu ilçelerin merkezinde bulunan karargahlarını hava karardıktan sonra tahliye ediyor. TSK uçaklarının karargahlara yönelik harekat gerçekleştirmesinden çekinen teröristler, küçük gruplara ayrılarak geceyi ilçe merkezlerinden uzak kırsal alanlarda geçiriyor.

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 25 Nisan’da Irak’ın kuzeyindeki Sincar bölgesine yönelik hava harekatında PYD/YPG/PKK kamplarındaki 40’tan fazla teröristin, Suriye’nin kuzeyindeki Karaçok’a yönelik hava harekatında da terör örgütünün üslenme alanında 4’ü üst düzey 49 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, aralarında sözde üst düzey sorumluların da olduğu 90’ın üzerinde teröristin yaralandığı belirtildi. Teröristlerin telsiz konuşmalarından, Karaçok Dağı bölgesindeki hava harekatında etkisiz hale getirilen ve isimleri gizli tutulan üst düzey 4 teröristin, örgüt mensuplarının moral ve motivasyonunu bozmamak için IŞİD’le mücadele sırasında öldüklerinin söylenmesi yönünde plan yapıldığı belirlendi.

17-04/30/asaf.jpg

ERDOĞAN’IN ‘MÜTTEFİKLİĞE SIĞMAZ’ DEDİĞİ KARE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Görüyorsunuz, PYD/YPG kimlerin desteğinde, bize havan toplarıyla nasıl saldırıyor?” sözleriyle dikkat çektiği tablo Reuters muhabirinin objektifine yansıdı.  Üç günde 14 saldırı düzenleyen YPG’ye kalkan olan ABD zırhlılarının Türkiye sınırının karşısından geçişi böyle görüntülendi. Öte yandan TSK’nın Sincar ve Karaçok’a yönelik hava operasyonuyla büyük darbe vurduğu teröristlerin yeni taktik geliştirdiği ortaya çıktı. Jetlerle avlanan teröristlerin, 25 Nisan’daki harekattan sonra güneş batar batmaz kırsala kaçtığı belirtildi. S/8 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN