Rakamlarla Oscar: Kırmızı halıya 30, sunucuya 15 bin dolar...

Rakamlarla Oscar: Kırmızı halıya 30, sunucuya 15 bin dolar...

Heykelciğin tanesi 696 dolar, kırmızı halının büyüklüğü bin 533 metrekare, fiyatı ise 30 bin dolar. Sunucu Jimmy Kimmel 15 bin dolar alacak, tek bir reklamdan 2 milyon 100 bin dolar kazanılacak. İşte rakamlarla Oscar...

ABD'nin Los Angeles kentinde 26 Şubat'ta verilecek Oscar ödüllerine bir de rakamlarla bakmaya ne dersiniz? İşte kırmızı halının fiyatından Oscar heykelciğinin değerine sayılarla Oscar...

*La La Land, 1979'da aday gösterilen "All That Jazz" ve 1945'te yarışan "Anchors Aweigh"den sonra En İyi Film dalında Oscar'a aday gösterilen üçüncü müzikal oldu.

*Hacksaw Ridge filminde ses mikseri Kevin O'Connel 21. defa Oscar adayı olarak en fazla adaylığa sahip olmasına rağmen törenlerden eli boş dönmesiyle ilginç bir rekora imza attı.

*Törenlerde verilen 24 ayar altın plakalı Oscar heykelciklerinin her birinin 696 dolar, yaklaşık bin 533 metrekarelik kırmızı halının değeri 30 bin dolar olduğu belirtildi. Ödül gecesinin bu yılki toplam maliyeti ise 42 milyon 800 bin doları buldu.

*Oscar ödüllerinin televizyon yayını sırasında 30 saniyelik reklamın bedelinin 2 milyon 100 bin dolar olduğu bildirildi.

*Geceyi ilk defa sunacak Jimmy Kimmel'in bu iş için 15 bin dolar alacağı 89. Oscarlarda, bir çiftin katılacağı Vanity Fair dergisinin ödül sonrası partinin ücretinin 119 bin dolar olduğu duyuruldu.

*Yapımcı firmalar arasında bu yıl Lionsgate 26 adaylıkla ilk sırada, Paramount 18 adaylıkla ikinci, A24 10 adaylıkla üçüncü, Disney 8 adaylıkla 4. sırada bulunuyor. Listenin 5. sırasındaki Amazon'un ise 7 adaylığı var.

*Ödül olarak verilen heykelciklerin, Akademinin direktörlüğüne kadar yükselen Akademi Ödülleri araştırmacısı Margaret Herrick'in amcası Oscar'a benzediğini belirtmesinin ardından organizasyonun bu isimle anıldığı belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN