Rıdvan'ın Deniz Gezmiş benzetmesine 4 partiden tepki

Rıdvan'ın Deniz Gezmiş benzetmesine 4 partiden tepki

Rıdvan Dilmen'in Cumhurbaşkanı Erdoğan için yaptığı "Parkasız Deniz Gezmiş" benzetmesine art arda tepkiler geldi. Dün MHP lideri Bahçeli'nin sert sözlerle eleştirdiği benzetmeye AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Kıyaslama asla kabul edilemez" dedi. CHP ve HDP ise Deniz Gezmiş üzerinden polemiğe dahil oldu.

Deniz Gezmiş ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kıyaslamasının kabul edilemez bir hata olduğunu söyleyen Özdağ, şöyle konuştu:

Deniz Gezmiş bir terörist idi ve bir banka soymuşlardı ve çeşitli yerleri bombalamışlardı. Kendisi ODTÜ öğrencisi olmadığı halde, ODTÜ’ye gelerek başka öğrencilerin okuma haklarını da ellerinden alarak hürriyetlerini engellemişti. Dilmen’e göre, Recep Tayyip Erdoğan da, Deniz Gezmiş de emperyalizme karşıymış. Evet, Recep Tayyip Erdoğan, her türlü emperyalizme karşı. Amerikan emperyalizmine de karşı, Çin emperyalizmine de karşı, Rusya emperyalizmine de karşı. Ama Deniz Gezmiş sadece ve sadece Amerikan emperyalizmine karşıydı. Rusya ve Çin’e de hoş geldin diyordu. O nedenle Rıdvan Dilmen boyundan büyük işlere kalkışmasın. Sporla ilgili, futbolla ilgili konuşsun. Hele de Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili konuşacaksa, desin ki; aynen ’tarihte olduğu gibi büyük şahsiyetlerden bir tanesidir’ desin. ’Hem vesayeti yıktı, hem Türkiye’de kalkınma hamleleri yaptı, arka arkaya 12 seçim kazandı, Mustafa Kemal Atatürk’ten sonraki en büyük lider, en başarılı lider, son savaşçı, en karizmatik lider’ desin. Mustafa Kemal Atatürk karizmatik bir liderdi, Recep Tayyip Erdoğan da karizmatik bir lider. O nedenle Dilmen’in yaptığı bu benzetmeyi benim kabul etmem mümkün değildir.

BAHÇELİ'DEN AĞIR SÖZLER: BU İFADE YALAKALIĞA YAKIŞMAZ

MHP lideri Devlet Bahçeli Bahçeli, ise dün "Bu ifade yalakalığa yakışmaz" diyerek tepkisini dile getirdi:  

"Sayın basın mensupları aracılığıyla Türk milletiyle bir konuyu paylaşmak isterim. O da Habertürk'te yapılan 'Akılda Kalan' programında Türk sporunda önemli başarılar sağlamış olan bir sporcunun bir soru üzerinde yorum yaparken, bazı hatalar ve yanlışlıklar içerisine sürüklenmiş olduğunu ifade etmek istiyorum. Sahadaki şeytanlığını siyasete taşımasınlar. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına 'parkasız Deniz Gezmiş' ifadesi ne Türk milletine yakışır ne Cumhurbaşkanlığına yakışır ne de Cumhurbaşkanlığına yapılan bir yalakalığa yakışır. Şiddetle reddediyorum ve Türk milletinden özür dilemesini istiyorum. Cumhurbaşkanı, bir dönemin teröristinin özdeşi olarak takdim edilemez."

RIDVAN'DAN BAHÇELİ'YE CEVAP

Rıdvan Dilmen ise Bahçeli'ye cevap verdi:

Ben ne şeytanım, ne de yalakayım, 15 Ağustos 1962’de Nazilli’de doğmuş onurlu bir Türk vatandaşıyım. Benim dün akşam söylediklerimin altını üstünü çıkarıp, cımbızla çekilmiş cümlelerle beni suçlayıp, halkın önüne atmasını anlamış değilim! Yıllar önce Deniz Gezmiş’ in Filistin konusundaki mücadelesini, Sayın Cumhurbaşkanımızın İslam Ülkeleri adına büyük bir lider olarak siyasi platformdaki Filistin mücadelesine benzetmişimdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın; kapitalist, emperyalist, “egemen güçlere”, Amerika’ya, İsrail’e baş kaldırıp cesaretle mücadele ettiğini bilecek kadar okur yazarım. Benden kimse özür beklemesin, özür dilenecek bir davranışta bulunmadığım yayının tamamı izlediğinde anlaşılacaktır.

HDP'DEN AÇIKLAMA

Tartışmayla ilgili HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay'ın açıklaması HDP'nin twitter hesabından paylaşıldı. Kemalbay, "Bazıları Deniz Gezmişlerden yola çıkıp Erdoğan’ı “Parkasız Deniz Gezmiş” olarak niteliyor. Bu utanç verici yandaşlık arzusuna cevabımız şu: "Bugün Deniz Gezmiş yaşasaydı Selahattin Demirtaş’ın koğuşunda olurdu, cezaevinde olurdu. Bizler Denizlerden, Mahirlerden aldığımız devrimci geleneği, direnişi geleceğe taşıyacağız"

CHP DE TARTIŞMAYA GİRDİ

CHP Parti Meclis üyesi ve Antalya Milletvekili Devrim Kök ise bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliyi Deniz Gezmiş üzerinden eleştirdi. Kök şu ifadeleri kullandı:

Televizyonda biri çıkıyor sözüm ona sporcu, eski futbolcu Cumhurbaşkanı için Parkasız Deniz Gezmiş diyor. Arkasında da mevcut Cumhurbaşkanının bir 'koltuk değneği’ var, siz ismini biliyorsunuz. Arkasından diyor ki "Çok ayıp seni kınıyorum, koca Cumhurbaşkanını bir dönemin terörine nasıl benzetirsin?’ diyor. Açıkça ilan ediyorum, CHP milletvekili olarak söylüyorum; Deniz Gezmiş bizim namusumuz, onurumuzdur. 

AJANSLAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN