Rus Bakan: Türk Akımı ve Akkuyu projeleri durdurmayacak

Rus Bakan: Türk Akımı ve Akkuyu projeleri durdurmayacak

Rusya Ekonomi ve Gelişim Bakanı Aleksey Ulyukaev Akkuyu ve Türk Akımı projelerinin iptal edilmeyeceğini açıkladı. Ekonomi Komitesi Başkan Yardımcısı Sergey Kalaşnikov ise Rusya'nın ekonomik çıkarlarının riske atılmaması gerektiğini söyledi.

Rusya Ekonomi ve Gelişim Bakanı Aleksey Ulyukaev, Türk Akımı ve Akkuyu gibi büyük yatırım projelerinin Rus hükümetinin kararıyla dondurulmayacağını, bu projelerin geleceğinin şirketlere bağlı olduğunu bildirdi.

"Durdurulma kararı yok"

Bakan, "Yatırım projelerine değinirsek, onların dondurulmasına ve finansmanlarının durdurulmasına ilişkin hiçbir karar yok. Bu yüzden bu projelerin eskisi gibi faaliyet göstermesi bekleniyor" dedi.

Ulyukaev, Türkiye ile yatırım işbirliği komisyonunun çalışmalarının durdurulmasının Türk Akımı ve Akkuyu gibi büyük projelerin gerçekleştirilmesi ile bağlantılı olmadığının altını çizdi. Ulyukaev, "Bu Gazprom ve Rosatom'un işi. Hükümetin kararnamesi onların çalışmalarını durdurduğu anlamına gelmiyor. Bu projeler hükümetin kararnamesine bağlı olan bir kararla dondurulmuyor, onların ileride nasıl çalışacağı kendilerine bağlı. Hükümet onları durdurmadı" dedi.

Rusya Devlet Başkanı'nın imzaladığı kararnamede Türk Akımı ve Akkuyu projelerinden bahsedilmiyor ve bu projelerin gerçekleştirilmesine bir kısıtlama getirileceği de belirtilmiyor. Fakat Türkiye ile ticari ve ekonomik işbirliği komisyonunun çalışmaları durduruldu.

"Ekonomik çıkarlarımızı riske atmayalı"

Rusya Federasyon Konseyi Ekonomi Komitesi Başkan Yardımcısı Sergey Kalaşnikov, Türk Akımı gibi büyük projeleri durdurmamaları gerektiğini, durdurmalarının Rus ekonomisine zarar vereceğini savundu. RIA Novosti'ye konuşan Kalaşnikov, "Her şeyin bir anlamı olmalı, ekonomik çıkarlarımızı, devlet çıkarlarını riske atmamamız gerekir" dedi.

"Rusya'nın çıkarına"

Türk Akımı ve Akkuyu gibi büyük projelerin yanında küçük projeler de dahil Türkiye ile ekonomik ilişkileri geliştirmenin Rusya'nın çıkarına olduğunu belirten Senatör, "Rus ekonomisinin acı çekmesinde hiçbir anlam görmüyorum. Nükleer santral inşaatına bir yığın para yatırdık. Biz gidersek Fransızlar gelir" yorumunda bulundu.

Kalaşnikov: Rus ekonomisine zarar verir

Kalaşnikov, bu zor durumda yaptırımların Türk vatandaşları kadar Rus vatandaşlarını da vurduğunu vurguladı. Rusya Federasyon Konseyi Ekonomi Komitesi Başkan Yardımcısı Sergey Kalaşnikov, Türk Akımı gibi büyük projeleri durdurmamaları gerektiğini, durdurmalarının Rus ekonomisine zarar vereceğini savundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN