Rus Büyükelçi'yi öldüren Mert Altıntaş FETÖ'cü mü? | Son dakika haberleri

Rus Büyükelçi'yi öldüren Mert Altıntaş FETÖ'cü mü? | Son dakika haberleri

Rus Büyükelçi Karlov'a yönelik suikastle ilgili son dakika gelişmeleri gelmeye devam ederken, saldırgan Mert Altıntaş'ın FETÖ üyesi olup olmadığı tartışılmaya başlandı. Altıntaş'ın Çevik Kuvvet Polisi olması, mezun olduğu okul ve kendisiyle ilgili Twitter'da yapılan paylaşımların aniden silinmesi FETÖ üyesi olduğana ilişkin bulgular olarak sıralanıyor.

KARAR ÖZEL HABER

Rus Büyükelçi Andrev Karlov'ı fotoğraf sergisinde silahlı saldırı düzenleyen Çevik kuvvet Polisi Mert Altıntaş'ın FETÖ'cü olduğuna dair iddialar ortaya atıldı.

Karlov'u polis kimliğini kullanarak girdiği sergide arkadan ateş ederek öldüren ve bazı ziyaretçilerin de yaralanmasına neden olan Altıntaş olay yerinde Özel Harekat Polisleri tarafından vurularak öldürüldü. 

Kısa süre sonra saldırgan Altıntaş'ın kimliği ortaya çıktı.

SALDIRGAN HANGİ ÖRGÜTE BAĞLI

Herhangi bir örgüte bağlı olup olmadığı araştırılan saldırgan Mert Altıntaş'la ilgili suikastin hemen ardından sosyal medyada yapılan paylaşımlar dikkat çekti. FETÖ'cü bir gazeteci yazarın konu ile ilgili paylaşımına gelen bir yorum FETÖ yurdunda kaldığı yönündeydi. Kısa süre sonra bu yorum hemen kaldırıldı. 

Saldırganın mezun olduğu okul ve gittiği dershaneyle ilgili iddialar da "FETÖ üyesi mi?" sorusunu gündeme getirdi. Altıntaş'ın FETÖ'cü Aydın Söke Özel Körfez Dershanesi'ne gittiği iddia edildi. Saldırganın mezun olduğu polis okulu ise bu iddiayı güçlendiriyor. 

FETÖ'NÜN KALESİNDEN MEZUN

Suikastçı Altınbaş'ın mezun olduğu İzmir Rüştü Ünsal Polis Okulu, FETÖ örgütün kalesi olarak biliniyordu. 2014'te ilk görevden almalar bu okulda yaşandı.

DANIŞTAY SALDIRISIYLA BENZER

Tetikçinin, saldırı sırasında IŞİD ya da radikal islamcı bir örgüt üyesi izlenimi vermek için sloganlar atması, IŞİD'cilerin çok kullandığı bazı sözleri tekrar etmesi de dikkat çekti. Türkiye'de 2007'deki Danıştay saldırısında tetikçi Alparslan Arslan tekbir getirmiş ve cebinden bir gazetenin küpürü çıkmıştı. Ancak Arslan'ın İslamcı bir kimliği olmadığı daha sonra ortaya çıkmıştı.  

RUS BASINI: OLAYIN ARKASINDA FETÖ VAR

Devlet televizyonu Russia 24 ise, olayın arkasında Fetullahçı Terör Örgütünün olduğu bilgilerine yer verdi.

16-12/19/6d84d749-09ef-4396-b457-f108dc200baf.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN