Rus pilotları kurtarma operasyonunda bir asker öldü

Rus pilotları kurtarma operasyonunda bir asker öldü

Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen uçaktan paraşütle atlayan iki pilotu kurtarmak için Rus ordusu tarafından helikopterle yapılan operasyonda bir askerin öldüğü bildirildi. Pilotlardan birinin ise yerden açılan ateş sonucu öldüğü açıklandı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Türk hava sahasında vurulan Rus uçağından paraşütle atlayarak kurtulan iki pilottan birinin bölgedeki savaşçıların yerden açtığı ateş sonucu öldüğünü, sağ kalan pilot için helikopterle düzenlenen kurtarma operasyonunda da bir Rus askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Helikopterde bulunan diğer personelin ise kurtarılarak Lazkiye'deki Hımeym üssüne ulaştırıldığı belirtildi.

Düşürülen Su-24 uçağındaki pilotların Bayırbucak Türkmen bölgesine paraşütle indiği ve Türkmen savaşçılar tarafından ele geçirildiği bildirilmişti. İki pilotun da hayatta olduğu, MİT'in pilotların sağ kurtulması için devreye girdiği belirtilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN