Rus pilotların akıbetlerine ilişkin çelişkili açıklamalar

Rus pilotların akıbetlerine ilişkin çelişkili açıklamalar

Suriye sınırında düşürülen Rus uçağının pilotların akıbeti hakkında taraflardan farklı açıklamalar geldi. Rusya pilotlardan birinin karadan açılan ateş sonucu öldüğünü, Türkmen kaynaklar ikisinin de öldürüldüğü, Türk kaynakları ise iki pilotun da hayatta olduğunu açıkladı.

Türkiye'nin Suriye sınırında düşürdüğü Rus uçağında bulunan iki Rus pilotun akıbeti hakkında çeşitli açıklamalar yapıldı. Rusya Genelkurmay'ına göre bir pilot öldürülürken, Türkmen komutan iki pilotun da hayatını kaybettiğini açıkladı. Ankara'daki güvenlik kaynakları ise Rus pilotların sağ olduklarını ve bölgeyle temasın kurulmaya çalışıldığını belirtti.

Ankara’daki güvenlik birimlerine göre, Türkiye-Suriye sınırında düşürülen Su-24 tipi savaş uçağının paraşütle atlayan pilotları sağ ve muhaliflerin elinde.

Muhaliflerle tamaslar sürüyor

MİT’in pilotların sağ olarak Türkiye’ye teslim edilmesi için bölgedeki muhalif gruplarla temas kurduğu öğrenildi. Sosyal medyada yer alan ölü Rus pilotu görüntüsünün ise muhaliflerce düşürüldüğü belirtilen helikopterin pilotu olduğu tahmin ediliyor.

Rus pilotların düşme anı

 

Esir alındılar

Pilotların paraşütle atladığı sırada çekilen görüntülerde esir alınmaları için ateş edilmemeleri yönünde uyarı yapıldığı görülmüştü.

Çelişkili bilgiler

Sınır ihlali nedeniyle Türk F-16'lar tarafından vurulup düşürülen uçağın paraşütle atlayan 2 pilotun sağlık durumu ile ilgili olarak farklı kaynaklardan sürekli olarak çelişkili bilgiler geldi.

Biri ağır yaralı iddiası

En önemli açıklama öğlen saatlerinde Türkmen 2. Sahil Tümeni 2.Komutanı Alparslan Çelik tarafından "Paraşütle inerlerken vuruldular. Cenazeleri getiriliyor" şeklindeki iddia oldu. Ancak Türkmen cephesinden bazı kaynaklar, pilotlardan birinin ağır yaralı olduğu ve tedavi edilmekte olduğunu, diğerinin sağlığının iyi olduğunu öğrendiklerini aktardı.

Fotoğraflarda farklılıklar var

Bayırbucak internet haber sitesi ise saat 18.00 sıralarında yayınlanan bir fotoğrafta bir pilot kıyafetli kişi yerden yatarken başında 2 silahlı kişi bulunuyor. Ancak başka bazı sitelerde pilot cesedi olarak gösterilen fotoğraflarda farklılıklar olduğu görülüyor.

BAYIRBUCAK/AJANSLAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN