Rus savaş gemileri IŞİD'i Akdeniz'den vurdu

Rus savaş gemileri IŞİD'i Akdeniz'den vurdu

Paris'teki kanlı saldırıların ardından terör örgütü IŞİD'in kalesi olarak bilinen Rakka'ya ikinci operasyonun yapıldığı öne sürüldü. Fransız basınında yer alan haberlere göre, Akdeniz'de bulunan Rus savaş gemileri ve Fransız uçakları eş zamanlı operasyon düzenledi.

Paris saldırılarının ardından Fransız savaş uçakları IŞİD'i Rakka'da vurmuştu. Akdeniz'deki Rus gemileri dün gece Rakka'daki bazı hedeflere roket saldırısı düzenledi. Le Monde'un haberine göre Fransız hava güçleri de Rus gemileriyle eş zamanlı saldırılar gerçekleştirdi.

Fransızlar doğruladı

Haberle ilgili Rusya'dan henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak Reuters haber ajansına bilgi veren üst düzey bir Fransız yetkili haberi doğruladı.

ABD: Ruslar bizi bilgilendirdi

ABD'li yetkililer de Rusya'nın Suriye'de önemli saldırılar gerçekleştirdiğini ve bu saldırılar sırasında denizden fırlatılan roketler ve uzun menzilli bombardıman uçaklarının kullanıldığını söyledi. Yetkililer, Rusya'nın aralarındaki uçuş güvenliği anlaşması nedeniyle saldırılardan önce ABD'yi bilgilendirdiğini de ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN