Fransa IŞİD'in kalesi olarak bilinen Rakka'yı bombaladı

Fransa IŞİD'in kalesi olarak bilinen Rakka'yı bombaladı

Paris'teki kanlı terör saldırısının ardından Fransa Başbakanı Valls ve Cumhurbaşkanı Hollande'ın "mücadele sürecek" mesajından sonra Fransız savaş uçakları IŞİD'in kalesi olarak bilinen Rakka'yı bombaladı. Fransa Savunma Bakanlığı Rakka operasyonu hakkında "Çok yoğun hava harekatı yapılıyor" açıklamasını yaptı.

[Karar]

Fransa uçakları Suriye'de IŞİD terör örgütünün kalesi olarak bilinen Rakka'yı bombalıyor. Fransa'ya ait savaş uçakları daha önce de terör örgütü IŞİD'in petrol kuyularını vurmuştu. IŞİD'in kanlı Paris saldırısını bu nedenle düzenlediği iddia edilmişti.

IŞİD Rakka'da vuruldu

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande Paris saldırısı sonrası "Acımasız bir biçimde yanıt vereceğiz" açıklamasını yapmıştı. Fransız Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Rakka ve çevresinde IŞİD terör örgütüne çok yoğun hava harekatı düzenlendiğini açıkladı. Fransız savaş uçaklarının Rakka'da bulunan yüzlerce IŞİD hedefini vurduğu belirtildi.

Operasyona 10 savaş uçağı katıldı

Fransa Savunma Bakanlığı, hava saldırılarına katılan 10 savaş uçağının 20 bomba bıraktığını açıkladı. Operasyonda; IŞİD'in kumanda ve kontrol merkezi, cephanelik, eğitim kampı ile militan alım merkezinin vurulduğu duyuruldu.

Libya için açıklama yapılmadı

Fransa Savunma Bakanlığı Avrupa basınında akşam saatlerinde öne sürülen "IŞİD'in Libya mevzileri vuruluyor" iddasına ilişkin bir açıklama yapmadı.

"Uçaklar Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün'den uçtu"

Le Figaro Gazetesi'nin Fransa Savunma Bakanlığı'na dayandırdığı habere göre, IŞİD'ın yönetim merkezi olarak bilinen Suriye'nin Rakka kentini 10 savaş uçağı ile bombaladığını bildirdi. Haberde, Fransa'nın ilk defa Suriye topraklarında böyle yoğun bir bombardıman gerçekleştirildiği belirtilirken, Fransız savaş uçakları Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün'de konuşlandığı bilgisine de yer verildi

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN