Rus yetkiliden Ankara'yı rahatsız edecek açıklama: PKK terör örgütü değil, Suriye'de Şam onayı şart

Rus yetkiliden Ankara'yı rahatsız edecek açıklama: PKK terör örgütü değil, Suriye'de Şam onayı şart

Rusya Dışişleri Bakanlığı Dördüncü Avrupa Departmanı Başkanı Aleksandr Botsan-Harçenko PKK ile Suriye'deki uzantısı YPG'yi terörist örgütler olarak görmediklerini açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Aleksandr Botsan-Harçenko,  PKK ile Suriye'daki paravanı YPG'yi terörist olarak görmediklerini kaydetti. 

Rus basınına konuşan Botsan-Harçenko, "Rusya'da bu örgütler resmi olarak teröristler listesinde değil. Bu bir gerçek, durum böyle" dedi.

Yetkili, "Bunun yanında her somut olayı, faillerin suç düzeyine ilişkin araştırma sonuçlarına bağlı olarak terör eylemleri olarak değerlendiriyoruz" diye kaydetti.

FIRAT KALKANI'NA ŞAM ONAYI

Harçenko, Moskova'nın Suriye'de Türkiye'nin yürüttüğü Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin pozisyonunun değişmediğini, operasyonun Şam yönetiminin onayıyla düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Operasyon hakkında Rus basınına konuşan Harçenko, "Suriye'de yürütülen işbirliği çerçevesinde Türkiye'nin bu konudaki yaklaşımlarını düzelteceğini umuyorum" dedi.

'TAMPON BÖLGE KURMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ'

Öte yandan Harçenko, Türkiye'nin şu anda Suriye'nin kuzeyinde tampon bölge kurmayacağını düşündüklerini de kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN