Rusya Büyükelçisi: PYD ile görüşüyoruz ama onlara yardım etmiyoruz

Rusya Büyükelçisi: PYD ile görüşüyoruz ama onlara yardım etmiyoruz

Türkiye'nin Suriye'de PYD'ye yardım yapılmasından duyduğu kaygıları iletmek için Dışişleri Bakanlığı'na çağırdığı Büyükelçi Andrey Karlov, Türk diplomatlarla yaptığı görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çarşamba günü IŞİD'le mücadele kapsamında PYD'ye yardım yapılmasına ilişkin Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, konuyla ilgili RIA Novosti'ye açıklamalarda bulundu. Karlov, Dışişleri yetkilileri ile yapılan görüşmelerde Suriye'deki durumun yanısıra Ankara Katliamı ve uluslararası terörizm konularının ele alındığını belirtti.

PYD'ye silah vermiyoruz

Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan görüşmede iki ülkenin ilişkilerin dair pek çok konunun ele alındığını belirten Karlov, Suriye'deki Kürt güçlerinin de masaya yatırıldığını söyledi. Karlov, şu ifadeleri kullandı:

"Görüştüğüm Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilisi PKK ile bağlantılı olduklarını düşündükleri PYD ile temasımızdan duydukları endişeyi dile getirdi. Ben de yetkiliye, Rusya'nın uluslararası temaslarının hiçbir ülkenin çıkarlarını hedef almadığını, temaslarımızın Türkiye'nin çıkarlarına da zarar vermeyeceğini ilettim. PYD'ye silah temini gündeme getirilmedi çünkü Suriyeli Kürtlere hiçbir şekilde silah desteği vermiyoruz"

Muhaliflerle görüştüğümüz gibi PYD ile de görüşüyoruz

Karlov, Rusya'nın PKK ile temasının olmadığını, fakat Suriyeli muhalif güçlerle görüştükleri gibi PYD ile de görüştüklerini ifade etti. PYD ile iki görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Karlov, bunlardan birinin PYD lideri Salih Müslim ile Moskova'ya yapıldığını kaydetti.

Büyükelçi ayrıca Rusya'nın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne silah yardımında bulunduğunu, ancak bunun Bağdat yönetiminin talebiyle gerçekleştiğini savundu. IKBY ise Rusya'dan kendilerine herhangi bir yardım gelmediğini açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN