Rusya: Türkiye ile hiçbir sorunumuz yok

Rusya: Türkiye ile hiçbir sorunumuz yok

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, fikir ayrılıklarına rağmen Türkiye ile hiçbir sorunları olmadığını, iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirmek istediklerini söyledi. Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov ise "Rusya, Türkiye için bir tehdit oluşturmuyor" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Temsilcisi Mariya Zaharova, Moskova'nın Türkiye ile ilişkilerinde hiçbir sorunu olmadığını söyledi.

Zaharova, Rossiya 24 kanalına yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin Rusya ile sorunu yok. Başkalarıyla olabilir ama Türkiye ile hiçbir sorunumuz yok. Türkiye ile tüm alanlarda normal ve istikrarlı ilişkilerimizi geliştirme potansiyeli görüyoruz. İki ülkenin potansiyeli pozitif ve ciddidir. Tabi ki fikir ayrılıkları yaşadığımız noktalarda var, bu konuda hiçbir şey söyleyemem. Bazı konulara farklı açılardan bakıyoruz, fakat bu normal, çünkü biz farklı ülkeleriz ve farklı çıkarlarımız var."

Hava sahası ihlali planlı değildi

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Rusya'nın Türkiye için tehdit oluşturmayı amaçlamadığını bildirdi. Karlov Rus haber ajansı Ria Novosti'ye yaptığı açıklamalarda, "Türkiye iki kez Suriye'de operasyon düzenleyen Rus savaş uçaklarının hava sahasını ihlal ettiğini bildirdi. Rusya bunun sebebinin olumsuz hava şartları olduğunu açıkladı. Bu önceden planlanan bir ihlal değildi. Türkiye için tehdit oluşturmaya çalışmadık, çünkü Türkiye bizim için dost olarak gördüğümüz bir ülke" dedi.

NATO bizi şaşırttı

NATO'nun bu olaylara tepkisinin Rusya'yı şaşırttığını belirten Karlov, "Gazetelerde 'NATO Türkiye'yi Rusya'dan korumaya hazır' başlığını gördüm. Fakat şunu sormak istiyorum, böyle bir gereklilik mi var? Ankara'ya üst düzey Rus askeri heyetin gelmesi çok önemliydi. Rusya ve Türkiye'nin askeri düzeyde kurdukları temasların çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Bu sorunun geri kaldığını düşünüyorum. Görüşmelere profesyoneller katıldı, bu durumda sorunlar çok hızlı çözülüyor" ifadesini kullandı.

Suriye operasyonlarının Türkiye ile ilişkilerimizi etkilediğinin farkındayız

Öte yandan Rusya Büyükelçisi Rusya'nın Suriye'deki operasyonlarının Rusya-Türkiye işbirliğini olumsuz etkilememesi gerektiğinin altını çizdi. Karlov şu şekilde devam etti: "Rusya'nın Suriye'deki operasyonları Rusya ve Türkiye ilişkilerini etkiliyor, bunun farkındayız. Fakat Suriye krizinim bizim İkili ilişkilerimizi uzun süreli etkilememesine inanmak istiyoruz. Benim umudumu Türk Bakanların Akkuyu inşaatı projesinin başarıyla devam ettiğine ilişkin açıklamaları güçlendiriyor. "

MOSKOVA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN