Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Çavuşoğlu ile Belgrad'da görüşeceğiz

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Çavuşoğlu ile Belgrad'da görüşeceğiz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 3-4 Aralık tarihlerinde Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenecek AGİT Dışişleri Bakanları Zirvesi'nde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geleceğini açıkladı.

Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından iki ülke arasındaki ilk üst düzey görüşme yarın veya cuma günü gerçekleşecek. 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, resmi ziyaret için bulunduğu Kuzey Kıbrıs Rum Kesimi'nde, Dışişleri Bakanı Yannis Kasulidis ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"Ankara'nın dışişleri bakanları düzeyinde görüşme talebini reddetmeyeceğim" diyen Lavrov, 3-4 Aralık tarihlerinde Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da gerçekleştirilecek Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dışişleri Bakanları Zirvesi'nde Çavuşoığlu ile bir araya geleceğini açıkladı.

"Çavuşoğlu'nu dinleyeceğiz"

"Çavuşoğlu'nun bize Belgrad'da anlatacaklarını dinleyeceğiz" diyen Lavrov, "Uçak düşürüldükten bir gün sonra kendisiyle telefon görüşmesi yapmıştık fakat Ankara'nın ilan ettiği pozisyondan farklı bir şey duymamıştım. Belki Belgrad'da kamuoyuna açıklanandan farklı bir şey ortaya çıkabilir" diye konuştu.

Lavrov Moskova'nın Ankara'ya karşı aldığı önlemlerin ise ölçülü olduğunu belirtip "Amacımız, Türkiye'deki tehdidin Rusya'ya geçişini önlemek" dedi.

"Uçağın düşürülmesi Suriye'de çözümü engelleme girişimi"

Öte yandan Lavrov 24 Kasım'da Su-24 uçağının düşürülmesini, 'Suriye'de çözüm sürecini engelleme girişimi' olarak tanımladı: "Bazıları, Viyana'da Suriye Destek Grubu kapsamında başlayan siyasi süreci bozmak ve cihatçıların Suriye'de ve bölgede hakimiyet kurmasını istedi. Rusya, Viyana sürecine bağlı ve sürece katılan ülkelerin terör örgütleri listesi hazırlanması ve Suriye hükümeti ile yapılacak müzakerelerde etkili bir muhalif heyet kurulması konusundaki uzlaşmaya ciddi şekilde uyacağına inanıyor."

Dün Rus RIA Novosti haber ajansında, Lavrov ile Çavuşoğlu'nun Türkiye ve Rusya arasındaki krize çözüm bulmak amacıyla bir araya geleceği, Washington'un da bu görüşmenin gerçekleşmesi için çaba sarfetttiği haberleri yer almıştı.

Sergey Lavrov, Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesi üzerine daha önceden planlanan Ankara ziyaretini iptal etmişti.

Vatandaş düşürülen Rus uçağı hakkında ne düşünüyor?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN