Rusya, Halep'i almadan ateşkese yanaşmıyor

Rusya, Halep'i almadan ateşkese yanaşmıyor

Rusya'nın BM Büyükelçisi, Suriye'de yoğun çatışmaların yaşandığı Halep kentindeki operasyonlar hedefine ulaşmadan ateşkese yanaşmayacağının işaretini verdi. ABD, Rusya'nın 1 Mart'tan önce ateşkes yapmayacağını açıkladığını bildirdi.

[Karar]

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Vitali Çurkin, Moskova ile Washington'un, BM ile Suriye konusunda "çok önemli" görüşmeler yapıldığını bildirdi.

Bugün Almanya'nın Münih kentinde yapılacak toplantının, yeni barış müzakereleri için "yolu açmasını" umduğunu belirten Çurkin, öte yandan Rusya'nın Halep'te Esad rejimine destek vermek için yaptığı operasyonlardan dolayı "özür dilemeyeceğini" kaydetti.

Halep'i alalım, ateşkesi sonra yaparız

Çurkin, "Umut ediyorum ki Halep'teki durum düzeltildiği zaman siyasi bir anlaşma için daha iyimser olabileceğiz" ifadelerini kullandı. Bu beyan, Rusya'nın Halep'teki operasyonları hedefe ulaşana kadar ateşkese yanaşmayacağına işaret ediyor.

Büyükelçi ayrıca Rusya'nın, "uzun dönemli ve kalıcı bir ateşkese zemin hazırladığı takdirde" çatışmaların durdurulmasını olumlu karşılayacağını belirtti.

Rusya '1 Mart'tan önce olmaz' dedi

AP'de yer alan habere göre ABD'li yetkililer, Rus tarafıyla yaptıkları görüşmelerde Halep'te acilen ateşkes yapılmasını talep etti. Rusya ise 1 Mart'tan önce ateşkes yapılmayacağı karşılığını verdi.

Bugün Münih'te Suriye krizinin çözümü için çeşitli ülkelerin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirilecek. Ertelenen Cenevre görüşmelerinin üçüncü turu ise 25 Şubat'ta başlayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN