Rusya: Mısır'a özel güçlerimizi konuşlandırmadık

Rusya: Mısır'a özel güçlerimizi konuşlandırmadık

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rusya'nın Mısır'da özel güçlerini bulundurduğuna dair ortaya atılan iddaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Rus özel kuvvetlerinin ve insansız hava araçlarının Mısır’ın Libya sınırına 100 kilometrelik mesafede bulunan Seyid Birani’deki Mısır hava üssüne yerleştirildiği iddia edilmişti. Sözcü Konaşenkov, "Rusya'nın Sidi Barrani'de hiçbir özel gücü yok" dedi.

YALAN HABER

ABD'li ve Mısırlı diplomatlara dayandırılan haberlerde, Rusya'nın Mısır'daki bir hava üssüne özel güçlerini konuşlandırdığını yazılmış ve Rusya'nın bu adımı ile Libyalı general Halife Hafter'i desteklemek için atmış gibi göründüğü iddia edilmişti.

Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nin uluslararası ilişkiler komitesinin başkan yardımcısı Vladimir Cabarov da yaptığı açıklamada, söz konusu iddaa için 'ilgi gösterilmemesi gereken bir yalan haber' ifadelerini kullanmıştı.


 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN