Rusya savaş uçakları İdlib'te sivilleri vurdu: 11 ölü

Rusya savaş uçakları İdlib'te sivilleri vurdu: 11 ölü

Rusya savaş uçakları İdlib vilayetinde muhaliflerin denetimindeki ilçe ve beldelerdeki sivil yerleşim yerine saldırdı. Saldırılarda 11 sivil öldü.

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının ülkenin kuzeybatısında yer alan İdlib vilayetinde muhaliflerin denetimindeki ilçe ve beldelerdeki sivil yerleşim yerine saldırması sonucu 11 kişinin öldüğü bildirildi.

Rusya savaş uçakları İdlib'te sivilleri vurdu

İdlib'teki sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rus ordusuna ait savaş uçaklarının İdlib'in güneyindeki Maaret el-Numan ilçesi ile kentin kuzeydoğusundaki Binniş beldesine saldırması sonucu aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 11 sivil yaşamını yitirdi, onlarca kişi de yaralandı.

Rus Hava Kuvvetleri'nin saldırılarında yaralananların sahra hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındığını kaydeden yetkililer, Rus uçaklarının saldırılarında bazı yerleşim yerlerinde ve çok sayıda araçta maddi hasarın meydana geldiğini aktardı.

Yetkliler, Rus uçaklarının Maaret el-Numan'da buğday depolarını da vurduğunu ifade etti.

İDLİB/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN