Rusya: Suriye ordusunu desteklemeye devam edeceğiz

Rusya: Suriye ordusunu desteklemeye devam edeceğiz

BM kararına rağmen Doğu Guta’da katliamlarını sürdüren Esad rejimine Rusya’dan ‘devam et’ desteği geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Terör tehdidi bitene kadar Suriye rejiminin ordusunu desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Rusya'nın Suriye hükümetiyle birlikte başkent Şam kırsalındaki Doğu Guta'da insani koridor açıldığını duyurduğunu belirten Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, şimdi sıranın insani yardımlara ve sivillerin tahliyesine engel olan militanların buna son vermesine geldiğini ifade etti.

Cenevre'de düzenlenen BM İnsan Hakları Konseyi'nin 37. oturumunda konuşan Lavrov, "Rusya, Suriye hükümetiyle birlikte Doğu Guta'da insani koridor açıldığını duyurdu. Şimdi sıra, Şam'a saldırılarını sürdürerek insani yardımların ulaştırılmasını ve sivillerin tahliyesini engelleyen militanlar ile onların sponsorlarında" dedi.

Suriye'nin siviller açısından bir diğer hassas bölgesi olan Tanf ve Rukban sığınmacı kampındaki duruma değinen Lavrov, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona bölgenin tamamına erişim sağlama çağrısı yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN