Rusya: Türkiye uçaklarımıza pusu kurdu

Rusya: Türkiye uçaklarımıza pusu kurdu

Rus Hava Kuvvetleri, Türk hava sahasını ihlal eden Rus jetinin düşürülmesi için "Türk uçakları, jetlerimize pusu kurdu" iddiasında bulundu.

Rus Hava Kuvvetleri, Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesi olayını "pusu" olarak tanımladı. Sputnik'in haberine göre, Rus Hava Kuvvetleri Komutanı Viktor Bondarev, "Uçaklarımız pusuya düşürüldü. Aksi takdirde Su-24 bombardıman uçakları, hava üssünden kalkıp bölgeye gelecek vakti bulamazdı" diye konuştu.

Rusya, uçağın düşürülmesinden bu yana konuyla ilgili birçok çelişkili iddiada bulunmuştu. Rus yetkililer, önce uçağın yerden havaya atılan füzelerle düşürüldüğünü iddia etmiş, daha sonra Su-24'lerin Türk hava sahasını ihlal ettiğini öne sürmüştü. Bunun üzerine TSK, uçakların radar izini yayımlamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN