Rusya: Türkiye'nin uçağımızı düşürdüğü iddiası tamamen saçmalık

Rusya: Türkiye'nin uçağımızı düşürdüğü iddiası tamamen saçmalık

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye'de bir Rus uçağının Türkiye tarafından düşürüldüğü haberlerini "tamamen saçmalık" olarak niteledi.

[Karar]

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de hava operasyonu düzenleyen bir Rus savaş uçağının Türkiye tarafından düşürülmesine ilişkin bir açıklama yaptı.

Rus TASS ajansında yer alan habere göre Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, gazetecilere verdiği demeçte "Bu haberler tamamen saçmalık. Suriye'de teröristlerin savunma sistemlerini yok ettikten sonra hava üssüne döndü" ifadelerini kullandı.

Uçak düşse gazetecilerden gizleyemezdik

Konaşenkov ayrıca ABD, İngiltere ve Fransa'nın da dahil olduğu 50 ülkeden gazetecilerin Lazkiye'deki Hımeymin Hava Üssü'nü ziyaret ettiğini, Rus uçağı gerçekten düşmüş olsa bu gerçeği onlardan gizlemenin mümkün olmayacağını kaydetti.

El Cezire'nin savaş muhabiri Ahmed Zeydani, Twitter üzerinden paylaştığı mesajda İdlib'de operasyon yapan bir Rus uçağının Türkiye tarafından düşürüldüğünü öne sürmüş, iddia sosyal medyada hızla yayılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN