Rusya ve Çin'den Kuzey Kore açıklaması | Son dakika haberleri

Rusya ve Çin'den Kuzey Kore açıklaması | Son dakika haberleri

Kuzey Kore'nin Japon toprakları üzerinden geçip denize düşen füze denemesi gerilimi bir kez daha tırmandırırken Rusya ve Çin'den üst üste açıklama geldi.

Rusya parlamentosunun Uluslararası Meseleler Komitesi Başkanı Konstantin Kosachev, "Kuzey Kore'nin yaptığı füze testinin ABD'ye karşı 'blöf yapmıyorum' mesajı" taşıdığını söyledi. Kosachev ayrıca, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) bu ay geçtiği Kuzey Kore füze programıyla ilgili kararında "Durum Kuzey Kore ile ABD arasında ikili bir çatışmaya dönüştüğü için" hedefine ulaşamamış olduğunu da belirtti.

ÇİN'DEN ÇOK SERT TEPKİ

Çin Dışişleri Bakanı'nın yaptığı açıklamaya göre "Kuzey Kore'nin gerginliklerinin bardağı taşıran son noktaya ulaştığını" söyledi.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA DA FIRLATMIŞTI

Kuzey Kore son olarak geçtiğimiz hafta bir füze denemesi gerçekleştirmişti. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yaptırım kararlarından sonra gerçekleşen bu deneme, Kore Yarımadası'ndaki gerilimi tırmandırmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN