'Rusya ve İsrail, gizlice Suriye'yi görüştü' iddiası

'Rusya ve İsrail, gizlice Suriye'yi görüştü' iddiası

Rusya'nın, İsrail'e üst düzey istihbarat yetkililerinden oluşan bir heyet göndererek Suriye krizin üzerine gizli bir görüşme gerçekleştirildiği öne sürüldü.

Haaretz gazetesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in özel temsilcisi Aleksandr Lavrentyev'in geçtiğimiz hafta gizlice İsrail'e giderek temaslarda bulunduğunu iddia etti.

Habere göre Rusya Dışişleri Bakanlığı Orta Doğu Masası Başkanı Sergey Verşinin ile üst düzey istihbarat yetkililerinin de yer aldığı heyetin İsrailli yetkililerle yaptığı görüşmelerde Suriye'deki krizin siyasi çözümüne yönelik çabalar ele alındı.

Rusya'dan Hizbullah ve İran güvencesi

Hükümet kaynaklarına dayanarak verilen haberde Rus tarafının İsrail'e krizin çözümünden sonra İran ve Hizbullah'ın bölgede güç kazanmayacağı konusunda güvence verdiği ileri sürüldü. Rusya'nın, bunun karşılığında İsrail'den çözüm sürecine engel olmamasını istediği belirtildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık, konuyla ilgili Haaretz'e açıklamada bulunmayı reddetti.

Telefonda görüşmüşlerdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, geçtiğimiz günlerde Suriye krizi üzerine bir telefon görüşmesi yapmıştı.

İsrail'in, Suriye'deki savaş nedeniyle İran ve Hizbullah güçlerinin ülkede bulunmasından endişelendiği biliniyor. İsrail'e bağlı uçaklar, zaman zaman Şam ve Golan Tepeleri'nde Esad rejimi ve müttefiklerine yönelik hava saldırıları düzenliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN